Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ușile, mai mult decât un simplu accesoriu pentru casă

Ușile nu sunt doar accesorii pentru locuință, deși factorul estetic joacă un rol important. Acestea au și roluri funcționale deosebit de importante, precum izolarea fonică și termică, dar și asigurarea unor spații intime, plăcute și familiare.

de Redactia Observator

la 08.04.2020 , 15:56

Ușile, mai mult decât un simplu accesoriu pentru casă - Pixabay

Ușile nu sunt doar accesorii pentru locuință, deși factorul estetic joacă un rol important. Acestea au și roluri funcționale deosebit de importante, precum izolarea fonică și termică, dar și asigurarea unor spații intime, plăcute și familiare.

Dacă îți proiectezi noul apartament și ai ajuns la categoria ușilor, dar nu știi încă ce să alegi, îți venim în ajutor cu o serie de sfaturi utile și factori pe care ar fi bine să nu îi omiți când alegi produsele.

Iată ce roluri joacă o ușă în locuința ta și la ce să fii atent atunci când alegi ușile pentru casă!

Articolul continuă după reclamă
  • Siguranța și ușurința de utilizare

Când vorbim despre ușa de la intrare, este clar că siguranța oferită de aceasta trebuie să fie primul criteriu de selecție. Alege o ușă cu încuietori eficiente și sisteme de închidere performante, care să nu reprezinte un risc în caz de efracție.

Apoi, în cazul ușilor din interiorul casei, gândește-te la copii și animale de companie. Îți vei dori ca unele uși să poată fi accesate de oricine – de exemplu, de un micuț care dorește să intre în baie –, iar alte uși să nu poată fi deschise atât de ușor – cum ar fi cea de la cămară, unde păstrezi soluțiile de curățenie.

În acest sens, poți opta pentru clanțe simple, ușor de folosit de către oricine, sau pentru mânere ce trebuie acționate într-un anumit fel, atunci când vrei să impui anumite restricții.

  • Izolarea termică și fonică

Orice ușă oferă un anumit nivel de izolare, însă pot exista diferențe uriașe între o ușă de slabă calitate și una premium.

Izolarea termică te ajută foarte mult, atât pe timp de iarnă, cât și pe timp de vară. Dacă ușa este prevăzută cu un strat interior de vată bazaltică sau de sticlă, ușa va izola mai bine căldura sau răcoarea dintr-o cameră, ajutându-te să menții o temperatură constantă în orice anotimp.

În plus, izolarea fonică este și ea esențială, mai ales când vine vorba despre camera în care dorm sau studiază copiii.

Prin urmare, vezi online diverse tipuri de uși și asigură-te că produsele cumpărate sunt de cea mai bună calitate și achiziționate din magazine de specialitate.

  • Rezistența în timp

Cât de des dorești să schimbi ușile locuinței tale? Răspunsul la aceasta întrebare determină ce tip de produse trebuie să cumperi. Mai mult, stilul tău de viață și membrii familiei care locuiesc în gospodărie sunt elemente care cântăresc și ele foarte mult.

De exemplu, dacă ai un câine sau o pisică, ar fi indicat să optezi pentru uși dintr-un material rezistent la zgârieturi sau tratat cu soluții speciale, care să facă deteriorarea ușii mai dificilă.

Același principiu se aplică și în cazul copiilor, aceștia putând să coloreze, să picteze, să scrijelească sau să păteze o ușă din lemn natur, atunci când au ocazia.

Așadar, ia în calcul aceste aspecte și alege uși cât mai rezistente la urme de uzură și mici accidente precum cele de mai sus.

  • Nuanțele și atmosfera

Pe lângă factorii de mai sus, și aspectul ușilor are un rol esențial. O ușă aleasă greșit poate compromite un design interior desăvârșit, iar o ușă potrivită poate îmbunătăți semnificativ atmosfera din orice încăpere.

Ca reguli de bază, alege întotdeauna culoarea ușii în funcție de nuanța pereților din camere și ai grijă ca tocul ușii să completeze perfect imaginea.

Cu alte cuvinte, dacă ușa este albă, iar tocul ușii este crem sau maro, în timp ce pereții au o nuanță rece, efectul va fi unul extrem de neplăcut.

Așadar, fii atent la toate aspectele de mai sus când cumperi ușile pentru locuință, iar alegerile tale vor fi, cu siguranță, cele mai bune!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Ușile, mai mult decât un simplu accesoriu pentru casă