Antena Meniu Search
x

Planuri de vacanţă? Mai multe ţări din Europa au început deja să primească turişti

Europa ne primeşte în vizită, dar la întoarcere, România ne bagă la izolare. De azi, putem pleca într-un city break sau chiar în vacanţă în Italia, care şi-a redeschis graniţele pentru turişti. Este doar una dintre ţările europene care ne primesc deja în vacanţă. Putem face plajă în Bulgaria sau putem face o drumeţie în Ungaria sau Serbia. 

de Redactia Observator

la 03.06.2020, 22:59

Vezi și
  • Italia este una dintre ultimele țări care și-au redeschis granițele pentru turiștii străini.
  • Croația se laudă că a primit deja 33.000 de turiști străini, de la începutul lunii.

Italia şi-a redeschis graniţele către lume. Oamenii pot din nou să călătorească şi îşi pot vizita familiile pe care nu le-au mai văzut de aproape trei luni. Iar turiştii se pot bucura, la rândul lor, de frumuseţea peninsulei. 

De la începutul lunii martie, în Italia nimeni nu a mai fost lăsat să intre sau să iasă fără un motiv întemeiat. Iar cei care au fost nevoiţi să călătorească în peninsulă, au stat obligatoriu în carantină 14 zile.

Şi portughezii aşteaptă turişti. Iar Suedia, care a ales să lupte cu noul coronavirus fără să impună restricţii, a păstrat graniţele deschise în toată această perioadă. Dacă vestul Europei se redeschide timid, sudul şi estul dau dovadă de mai mult curaj. 

În Bulgaria, terasele primesc clienţi de o lună, iar de săptămâna asta au fost deschise restaurantele şi barurile, cu excepţia celor de noapte. Mai mult, sunt permise concertele şi spectacolele, atât în interior cât şi în aer liber. 

Grecia testează turiştii la intrarea în ţară. Un test pozitiv înseamnă o carantină de două săptămâni. Singurul aeroport operaţional pentru curse internaţionale este cel din Atena. 

Deschiderea oficială a sezonului turistic este programată pe 15 iunie, dar multe hoteluri şi taverne şi-au deschis deja porţile. În plus, tarifele pentru feriboturile către insule au scăzut cu până la 24%. 

Albania a redeschis graniţele terestre pe 1 iunie, însă zborurile rămân suspendate. Putem merge în parc, la terase şi la plajele hotelurilor, iar duminică vor fi deschise şi celelalte plaje. Rămân închise cluburile de noapte și piscinele. 

În Muntenegru sunt cele mai puţine restricţii. Mai sunt în vigoare doar distanţarea socială şi o limită de 200 de participanţi la un eveniment public. În rest, este deschis aproape tot, de la locuri de joacă la baruri de noapte.

Croaţia se laudă că a primit deja 33.000 de turişti de la începutul lunii. Hotelurile, restaurantele şi plajele sunt deja deschise, cu respectarea regulilor de igienă şi distanţare socială. 

Pe site-ul Ministerului Turismului de la Zagreb poate fi completat online un formular care, odată aprobat, garantează intrarea în ţară în intervalul ales de turist. 

Serbia a deschis graniţele pe 22 mai. Cetăţenii străinii primesc la frontieră pliante despre riscurile epidemiei de coronavirus. Autorităţile au permis deja activitatea în marile centre comerciale, cu obligaţia de a purta mască în spaţiile închise și în mijloacele de transport în comun. 

A fost cea mai aşteptată zi pentru mii de oameni care au trecut printr-una dintre cele mai dure carantine din Europa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Planuri de vacanţă? Mai multe ţări din Europa au început deja să primească turişti