Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Nou val de ploi torenţiale peste mai multe regiuni din România (Video)

Furtunile fac în continuare ravagii în toate colţurile ţării. În timp ce la munte un fuior de tornadă a fost filmat pe creste, la câmpie, gospodăriile oamenilor sunt în continuare inundate, drumurile se rup sub forţa puhoaielor, iar copacii sunt doborâţi de vântul puternic.

de Redactia Observator

la 09.06.2019 , 08:48

Furtunile fac în continuare ravagii în toate colţurile ţării. În timp ce la munte un fuior de tornadă a fost filmat pe creste, la câmpie, gospodăriile oamenilor sunt în continuare inundate, drumurile se rup sub forţa puhoaielor, iar copacii sunt doborâţi de vântul puternic. Afectate sunt şi culturile. În Bacău şi Argeş, o ploaie cu gheaţă cât nuca a transformat vara într-un peisaj de iarnă în numai câteva minute. O informare meteorologică de vreme instabilă e în vigoare până marţi seara pentru întreaga ţară.

Pe platoul Bucegi, aproape de Piatra Arsă, la peste 2000 de metri altitudine, o tornadă de mici dimensiuni a cuprins crestele munţilor. Imaginile au fost surprinse, de la distanţă, de un drumeţ.

Peste 50 de gospodării din Vaslui, afectate de inundaţii

Vezi și

Vremea extremă s-a dezlănţuit şi la poalele munţilor. În Priboieni, judeţul Argeş, a fost suficient să plouă 25 de minute, dar cu grindină de dimensiunea unei nuci, pentru ca grădinile şi terenurile agricole să devină albe. Recoltele oamenilor au fost compromise.

La fel s-a întâmplat şi în mai multe localităţi din Bacău. Aici, autorităţile au folosit sistemul RO-Alert pentru avertizarea populaţiei.

Nici litoralul nu a fost ferit de furtună. Tot cu grindină.

Iar în Vaslui, la Pribeşti, o viitură provocată de ploaia torenţială a măturat totul în cale.

Peste 50 de gosopodării au fost afectate, iar un drum a fost avariat pe un tronson de 15 kilometri. Pompierii au intervenit să scoată din casă o bătrână de 80 de ani, imobilizată la pat.

În tot acest timp, în zonele unde apele s-au mai retras, oamenii au început disperaţi să vadă ce pot salva din noroaie.

Furtunile au lovit şi în Teleorman. Aseară, drumul Alexandria-Zimnicea a fost blocat câteva ore, după ce mai mulţi copaci au fost smulşi de vijelie şi s-au prăbuşit pe carosabil.

O informare meteorologică de vreme instabilă e în vigoare până marţi seara pentru întreaga ţară.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Nou val de ploi torenţiale peste mai multe regiuni din România (Video)