Antena Meniu Search
x

Valul de praf saharian poate fi periculos. Riscurile la care ne expunem (Video)

Dacă v-aţi trezit cu un praf roşiatic pe maşini, avem explicaţia: Săptămâna aceasta un val de praf saharian va acoperi tot continentul. Iar ţara noastră nu face excepţie. 

de Redactia Observator

la 24.04.2019, 13:09

Vezi și

Dacă v-aţi trezit cu un praf roşiatic pe maşini, avem explicaţia: Săptămâna aceasta un val de praf saharian va acoperi tot continentul. Iar ţara noastră nu face excepţie. Pe scurt, ploile care vor cădea în aceste zile vor lăsa în urma lor oraşe întregi "îmbrăcate" în acest praf roşiatic. Care însă este nu doar neplăcut ci şi periculos.

Praful saharian vine din zona Africii după ce acolo au fost mai multe furtuni de nisip, denumite şi diavolii de nisip. A intrat în Europa prin Sud-vestul continentului astfel, cele mai afectate ţări sunt Marea Britanie, Franţa, Grecia şi Elveţia.

Şi în ţara noastră praful din Africa a intrat prin partea de vest începând chiar din luni seară. Rămâne deasupra României întreaga săptămână şi a cuprins Banatul, Crişana şi Transilvania.

Norul de praf saharian constituit din particule foarte fine de nisip se află la o altitudine de 10 mii de metri. Dacă va ploua zilele astea, cum s a intamplat, spun meteorologii, atunci praful se va depune pe toate obiectele din exterior. Foarte vizibil va fi pe maşini care vor căpăta o culoare ruginie.

Atentie mare: ar fi bine să staţi mai mult prin case, sau sa limitati iesirile pana cand norul saharian se va îndepărta de zona României. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Valul de praf saharian poate fi periculos. Riscurile la care ne expunem (Video)