Antena Meniu Search
x

Valea Lotrişorului, colț de rai în Parcul Naţional Cozia

Cum tot mai multe state şi-au închis graniţele sau au condiţii tot mai stricte pentru intrarea pe teritoriul lor, acum este momentul ideal să descoperim locurile frumoase de la noi din ţară.

de Redactia Observator

la 24.07.2020, 16:58

Vezi și
  • Pasionaţii de horticultură au ocazia să observe peste 900 de specii de plante.
  • Fauna din valea Lotrişorului este spectaculoasă.

Un astfel de loc mai puţin cunoscut este Valea Lotrişorului din Parcul Naţional Cozia. Aici, în mijlocul naturii, singurele zgomote pe care le veţi auzi sunt cele ale naturii.

Pădurile virgine ale parcului naţional Cozia, poienile înflorite, susurul izvoarelor şi cascadelor din Valea Lotrişorului, sunt ingredientele unui weekend relaxant în inima naturii. Turiştii care poposesc aici au parte şi de mici bucurii dulci. 

În rezervaţie pasionaţii de horticultură au ocazia să observe peste 900 de specii de plante. Multe dintre ele sunt întlnite doar aici, aşa cum sunt trandafirul, mesteacănul de Cozia sau floarea de colţ.

Şi fauna din valea Lotrişorului este spectaculoasă, găsim aici specii protejate cum sunt: capra neagră, ursul brun sau râsul.

În apropierea Parcului Naţional Cozia se află şi mai multe izvoare termale, dar şi mănăstirea Cozia. Fermecaţi de peisajele de poveste, turiştii revin cu drag de fiecare dată.

Drumeţiile spre vârfurile munţilor sunt principalele activităţi de vacanţă din Valea Lotrişorului. Iar pentru cei mai aventuroşi escalada pe creste este o opţiune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Valea Lotrişorului, colț de rai în Parcul Naţional Cozia