Antena Meniu Search
x

Valentin Bora, singurul supravieţuitor al tragediei aviatice de la Sibiu, mărturii din infern

Valentin Bora a trecut pe lângă moarte. A fost aruncat din epava în flăcări a unui elicopter militar prăbuşit într-o pădure de lângă Sibiu. Era vineri, 21 noiembrie, anul trecut. Mecanicul de zbor e singurul care a supravieţuit tragediei. Nouă camarazi de-ai lui au pierit atunci. Acum, duce povara pierderii celor care i-au fost şi buni prieteni, dar şi pe cea a propriei suferinţe.

Vezi și

Valentin Bora a trecut pe lângă moarte. A fost aruncat din epava în flăcări a unui elicopter militar prăbuşit într-o pădure de lângă Sibiu.

Era vineri, 21 noiembrie, anul trecut. Mecanicul de zbor e singurul care a supravieţuit tragediei. Nouă camarazi de-ai lui au pierit atunci. Acum, duce povara pierderii celor care i-au fost şi buni prieteni, dar şi pe cea a propriei suferinţe.

Pe un deal din Sibiu unde un elicopter militar s-a prăbuşit, mecanicul de zbor Valentin Bora a pierdut nouă colegi şi prieteni. Doi piloţi, un inginer de zbor, cinci militari şi al doilea mecanic. Valentin a dus pe suflet povara, din prima secundă, după impact. N-a putut face nimic pentru colegii lui.

Când elicopterul s-a prăbuşit, el a fost singurul care a fost aruncat din epava în flăcări. Nu era prins în centură, iar asta l-a salvat. El a chemat ambulanţele. Elicopterul militar care plecase de la Câmpia Turzii în misiune se prăbuşise la o oră de la decolare. Pe o ceaţă deasă.

Pentru Valentin Bora au urmat şapte săptămâni de chin. A suferit operaţie după operaţie. Avea picioarele şi mâinile arse şi a avut nevoie de grefe de piele. Înţelege mai bine decât oricine suferinţa altora. Şi-a rememorat propriul coşmar odată cu tragedia de la Colectiv. Ce l-a salvat pe el, îi poate salva acum şi pe tinerii aflaţi în spitale.  Mecanicul de zbor îşi doreşte să experimenteze cel mai emoţionant moment. Acela când, înainte de misiune, survolează propria casă. E felul echipajului de zbor de a-şi lua rămas bun de la cei pe care-i lasă pe pământ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Valentin Bora, singurul supravieţuitor al tragediei aviatice de la Sibiu, mărturii din infern