Antena Meniu Search
x

Valul de atentate teroriste asupra Europei schimbă harta turismului! România, loc fruntaş în lista recomandărilor

Valul de atentate teroriste asupra Europei schimbă harta turismului. Destinaţii care în urmă cu puţin timp erau foarte căutate, sunt acum evitate de turişti. Siguranţa, nu preţurile mici, a ajuns să conteze cel mai mult.

Vezi și

Valul de atentate teroriste asupra Europei schimbă harta turismului. Destinaţii care în urmă cu puţin timp erau foarte căutate, sunt acum evitate de turişti. Siguranţa, nu preţurile mici, a ajuns să conteze cel mai mult.

Atacul terorist asupra târgului de Crăciun din Berlin a fost un şoc puternic pentru industria turismului. Germania, până acum o ţară ferită de astfel de pericole, a devenit acum un punct roşu pe harta Europei. 

Tocmai datorită riscului redus de atentante, jurnaliştii britanici au inclus România pe lista ţărilor recomandate pentru turism. Chiar pe locurile fruntaşe.

Un indicator foarte bun al nivelului de siguranţă este chiar preţul asigurarării de călătorie. O astfel de poliţă standard costă 38 de lei pentru un sejur în ţara noastră, în timp ce, în destinaţii precum Egipt, preţul creşte substanţial. România ar putea deveni în următorii ani oaza de linişte căutată de turiştii străini.

Pe acelaşi subiect

Însă şefa Autorităţii Naţionale pentru turism nu crede că România ar trebui să se promoveze ca o destinaţie sigură.

"Nu e bine sa facem promovare pe un asemenea concept, pentru ca e ca si cum am spune ca noi suntem buni, suntem in siguranta, altii nu, veniti la noi, si in acelasi timp atragem atentia asupra noastra ca potential target.", este de părere preşedintele Autoritatăţii Naționale pentru Turism, Anca Pavel Nedea.

Aproape două milioane de turişti străini au vizitat anul acesta România. Terorismul a schimbat şi preferinţele noastre în materie de destinaţii de vacanţă: dacă în urmă cu câţiva ani, ne petreceaam concediile în Turcia, Egipt sau Israel, acum preferăm destinaţiile fără un istoric de incidente, precum Bulgaria, Italia, Dubai sau chiar Zanzibar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Valul de atentate teroriste asupra Europei schimbă harta turismului! România, loc fruntaş în lista recomandărilor