Antena Meniu Search
x

Valul de scumpiri din ultimele luni se simte şi în preţul cozonacilor de Paşte

Valul de scumpiri din ultimele luni se simte şi în preţul cozonacilor de Paşte.

Vezi și

Valul de scumpiri din ultimele luni se simte şi în preţul cozonacilor de Paşte. În cofetării, un kilogram de pască sau de cozonac este cu până la zece lei mai scump decât anul trecut. Economie nu fac nici gospodinele care prepară acasă deserturile de sărbătoare. Preţurile ingredientelor au explodat faţă de Paştele trecut.

Nu creşte aluatul, cât au crescut preţurile. Vom pune pe masă cozonac şi pască mai scumpe decât anul trecut, pentru că multe ingrediente costă acum dublu. 

În cofetăriile din Capitală, kilogramul de cozonac costă între 55 şi 60 de lei. Cu până la zece lei mai mult decât anul trecut. Cu toate acestea, comercianţii spun că abia îşi amortizează investiţiile. 

Şi cozonacul pregătit acasă costă mai mult. Ingredientele sunt mai scumpe şi în hipermarketuri. Anul trecut, acest pachet de unt costa, la raft, în jur de 6 lei, iar acum îl găsim la preţul de 8 lei. Şi laptele este mai scump. O cutie este cu un leu mai mult decât anul trecut. Însă cea mai mare scumpire o regăsim la ouă. Anul trecut, acest cofraj de 30 de bucăţi costa în jur de 12 lei, iar acum îl găsim la raft la preţul de 15 lei.

Pe acelaşi subiect

Tot în hipermarketuri, cozonacii gata ambalaţi, care se vindeau anul trecut cu 13 lei, costă acum cu trei lei mai mult. Şi pasca e mai scumpă. Mai ales dacă este preparată cu ingrediente naturale.

O pască delicioasă are şi un preţ pe măsură. Se vinde cu 65-70 de lei kilogramul. Tot cu până la zece lei mai mult decât primăvara trecută. 

În fiecare an, de Paşte, românii cumpără aproximativ şapte milioane de cozonaci, potrivit statisticilor. Dar mulţi alţii încă preferă să respecte tradiţia şi să-i prepare singuri, acasă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Valul de scumpiri din ultimele luni se simte şi în preţul cozonacilor de Paşte