Antena Meniu Search
x

Vantul a facut prapad in tara! A atins 100 km/ora in Galati, unde zeci de sere au fost luate pe sus

Unde n-a viscolit zapada, vantul a luat pe sus sere si a doborat copaci. Un arbore s-a pravalit peste o casa din Busteni.

Vezi și

In Galati a fost si mai rau. Peste 20 de hectare de sere au fost distruse in totalitate de rafalele de vant care au atins si o suta de kilometri pe ora. Fermierii nu mai au ce salva din culturile la care au trudit in ultima perioada.

Saptamani de munca s-au dus pe apa sambetei in numai trei zile. Serele fermierilor din Matca au fost maturate pur si simplu, ca niste frunze, de vantul puternic. Printre ruinele serelor, oamenii isi pun mainile in cap. Acum trebuie sa o ia de la capat.

Recoltele sunt pierdute deja la jumatate din fermierii din Matca. Prima recolta au pierdut-o. Sunt foarte multi fermieri acum care sunt disperati si cauta sa vada ce pun in locul tomatelor, castravetilor si ardeilor.

Oamenii trebuie sa-si repare si centrale cu care-si incalzeau serele.

“Datorita vantului puternic a cazut si energia electrica. De la ora opt aseara si pana azi la ora noua nu am avut deloc curent. Din lipsa curentului am stricat centrala de 3.000 de euro ca tot avea socuri. Intr-un minut venea, iar il lua”, povesteste un barbat.

Fara curent au ramas si unii localnici din Busteni. Mai multi arbori au fost dezradacinati, iar unul dintre copacii rupti de vant a cazut peste o casa. Din fericire insa, nimeni nu a fost ranit.

Oamenii au ramas cu pagube de zeci de mii de lei, dar si cu un sentiment de neputinta, in fata fortelor naturii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Vantul a facut prapad in tara! A atins 100 km/ora in Galati, unde zeci de sere au fost luate pe sus