Antena Meniu Search
x

Video Vânzările de aparate de aer condiţionat au explodat în plină perioadă caniculară

Unii fug de caniculă, alţii profită de pe urma ei. Aparatele de aer condiţionat şi ventilatoarele sunt cele mai căutate în această perioadă. Deja prin programul Rabla pentru electrocasnice au fost achiziţionate peste 6000 de aparate. Comercianţii se aşteaptă în perioada următoare la vânzări şi de 12 ori mai mari. Instalatorii deja nu mai fac faţă solicitărilor si lucrează doar pe bază de programări.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 12.07.2021, 19:28

Vezi și
  • Vânzările de aparate de aer condiţionat ar urma să crească şi de 12 ori în perioada următoare.

Canicula se tratează cu aer condiţionat. Doar că a devenit o aventură găsirea unui instalator. Cum toată lumea îşi montează aparatele abia când vine căldura, firmele care montează sunt aglomerate de solicitări. 

Ovidiu Lazlo, frigotehnist: Perioada aceasta este foarte aglomerată. Ne-a prins și ora două noaptea! Noi nu mai putem să luăm comenzi până pe 7 august.

Cine e norocos apucă să simtă aerul rece înainte să se termine vara.

Corneliu, proprietar: A durat câteva zile până când s-a rezolvat problema de infrastructură, de cumpărat. Decât să stăm să-l cârpim pe cel vechi, care să îmi ia bani mulți, timp, nervi și practic să murim de cald în timpul verii a fost situația cea mai elegantă.

Pe acelaşi subiect

Iar montajul a ajuns să coste aproape cât jumătate din aparat, în această perioadă.

Instalator: Dacă are o parte din chitul de instalare este 450 de lei. Dacă nu are nicio parte din chitul de instalare este 550 de lei.

Aparatele de aer condiţionat costă între 1.000 şi 5.000 de lei

Dacă la unii banii ies din buzunar, la alţii intră. 

Florin Dima, reprezentant magazin electrocasnice: Achiziția de aere condiţionate e la impuls și, o dată cu căldura, crește și vânzarea. Ajunge la până la 12 ori faţă de o perioadă normală.

Robert, consilier vânzări: Clienţii au achiziţionat de şapte ori mai multe aparate de aer condiționat și de 11 ori mai multe ventilatoare și răcitoare de aer.

Preţurile aparatelor de aer condiţionat variază între 1000 de lei și 5000 de lei, în funcție de puterea motorului și de caracteristicile aparatului. Pentru apartamente sunt recomandate aparatele cu o putere cuprinsă între 9000 BTU şi 12 mii de BTU. Sunt eficiente pentru o suprafaţă cuprinsă între 12 şi 50 de metri pătraţi. Pe piaţă sunt şi produse cu o putere mai mare - de 18 mii, respectiv 24 de mii. Sunt folosite cu precădere pentru vile sau centre comerciale. 

La mare căutare în această perioadă sunt şi ventilatoarele. Sunt mai ieftine şi nici nu necesită costuri suplimentare legate de montaj. Un ventilator de birou de exemplu costă în jur de 50 de lei, iar unul de cameră între 100 şi 500 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Vânzările de aparate de aer condiţionat au explodat în plină perioadă caniculară