Antena Meniu Search
x

Video Rabla pentru electrocasnice. Românii s-au înghesuit la vouchere pentru aparate de aer condiționat. Bugetul, epuizat în 90 de minute

Bătaie mare pe voucherele pentru aparatele de aer condiţionat. În aşteptarea verii, oamenii s-au grăbit să prindă tichetele de 400 de lei oferite de stat. Bugetul a fost epuizat în doar 90 de minute. 

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 19.06.2021, 22:16

Vezi și

Cum doritorii au fost cu miile, banii s-au epuizat în mai puţin de două ore. 15 milioane de lei a pus la bătaie statul pentru achiziţia de aparate de aer condiţionat, aspiratoare şi uscătoare de rufe. O sumă prea mică, se plâng cei care n-au avut noroc să prindă vouchere.

Românii au vrut să profite de reducerea de 200 de lei pentru a-şi lua un aspirator nou. Numai la aceasta categorie s-au solicitat 26 de mii de vouchere. Peste 14 mii de oameni au vrut să-şi cumpere aparate de aer condiţionat şi 10 mii au optat pentru tichetele oferite pentru uscătoarele de rufe. Interesul este explicat şi prin valoarea mai mare a voucherului - 400 de lei. 

Cosmin Burducea, director de magazin: Chiar dacă vremea nu e una prielnică pentru achiziția acestor produse, valoarea voucherelor este destul de mare și cu siguranță clienții vor fi interesați.

Octavian Chivu, administrator magazin: Ne-am pregătit și cu stocuri consistente și preturi avantajoase, pentru un aer condiționat, cu tot cu voucher, prețul pornește de la 800 lei.

Pe acelaşi subiect

Costuri suplimentare pentru instalarea unui aparat de aer condiționat

Trebuie să luaţi în calcul toate costurile. Şi pe cele legate de transport, dar şi pe cele privind montarea şi demontarea aparatului. Unii comercianţi percep o taxă de 50 lei pentru livrarea produsului. Dacă vreţi ca ei să vă şi demonteze aparatul vechi mai plătiţi cel puţin 120 lei. Iar pentru instalarea celui nou se cer cel puţin 400 de lei. Dacă în schimb, vă gândiţi să apelaţi la o firmă specializată, înarmaţi-vă cu răbdare. Programările durează chiar şi câteva săptămâni. 

Ovidiu Laslo, instalator: De exemplu acum, pe timpul acesta, două - trei zile, când vor veni căldurile durează 20 și ceva de zile, ajunge la 30 zile o programare.

Vestea bună este că tichetele nefolosite din cele trei etape vor putea fi puse din nou la bătaie, promit autorităţile.

Andrei Iorgulescu, director general proiecte AFM: Sumele ramase vor fi puse la dispoziţia programului pentru noi utilizari, cu reluarea tuturor etapelor, inclusiv etapa de creare de conturi. Adică, practic, programul se va relua integral. 

În total, pentru ediţia din acest an a programului rabla pentru electrocasnice, statul a alocat 75 milioane de lei. 

Etapa a treia a programului Rabla pentru electrocasnice

Aspiratoare

valoare voucher: 200 lei

număr solicitări: 26.000

Aparate aer condiţionat

valoare voucher: 400 lei

număr solicitări: 14.500

Uscătoare de rufe

valoare voucher: 400 lei

număr solicitări: 10.000

Aparat de aer condiţionat

Cost transport: 50 lei

Cost demontare aparat vechi: de la 120 lei

Cost montare aparat nou: de la 400 lei

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Rabla pentru electrocasnice. Românii s-au înghesuit la vouchere pentru aparate de aer condiționat. Bugetul, epuizat în 90 de minute