Antena Meniu Search
x

Preot dintr-un sat din Covasna, despre școala online: Copiii ăștia nu au curent, nu au nimic. La ce să îşi încarce tabletele?

Un preot din Covasna semnalează o realitate tristă întâlnită, cel mai des, în mediul rural, pe fondul discuțiilor referitoare la școala online.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 05.05.2020, 16:22

Un preot dintr-un sat din Covasna spune adevarul despre școala online
Un preot dintr-un sat din Covasna spune adevarul despre școala online - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Preotul susține că 99% dintre elevii din Hetea nu au acces la internet.
  • Vasile Antonie Tămas le cere guvernanților să pună „semnul egalității între Bucureşti şi ultimul cătun”.

Vasile Antonie Tămas scrie, într-un mesaj postat pe Facebook că, în satul în care este preot, 99% dintre elevi nu au acces la internet.

În plus, pentru mulți dintre ei, cornul şi laptele de la şcoală le asigurau hrana minimă de zi cu zi.

„În cătunul pe care îl păstoresc (Hetea, com. Valcele, jud. Covasna), jumătate dintre copiii care merg la şcoală nu au curent, 99 % nu au internet şi 80 % îşi asigură hrana minimă din cornul şi laptele de la şcoală. Adeseori, învăţătoarele aduc de acasă pâine, margarină, gem şi suc de mila pruncilor slab îmbrăcaţi şi nemâncaţi. În aceeaşi situaţie se află, poate, sute de mii de elevi din toate colţurile ţării”, scrie preotul.

”Soluţia găsită de ocupanţii scaunelor din Târgul lui Bucur a fost învăţământul online şi tablete pentru elevi. Alo? Voi chiar sunteţi repausaţi mintal? Copiii ăştia nu au pâine pe masă, nu au curent, nu au haine, nu au nimic! La ce să îşi încarce tabletele? La soare? Într-o cameră de 8 - 10 mp dorm câte 6, 7, 8 persoane. La ce să folosească tabletele? La tăiat slănină râncedă pe ele? La ales fasolea? Apropo, de ce nu le trimiteţi în continuare mâncare? Ştiţi situaţia lor. De când cu pandemia, unii chiar mor de foame, fiind lipsiţi de cornul de la şcoală!”, a mai scris el.

„Dacă sunteţi pro educaţie, puneţi egalitate între Bucureşti şi ultimul cătun! Oricum, din cătune au ieşit mai multe caractere!”, a scris preotul, pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Preot dintr-un sat din Covasna, despre școala online: Copiii ăștia nu au curent, nu au nimic. La ce să îşi încarce tabletele?