Antena Meniu Search
x

O fabrică din Breaza, singura producătoare de velomobile din România

Pandemia a dus la închiderea multor fabrici şi afaceri. Şi totuşi, pe unele le-a ajutat să prospere. Este şi cazul unei fabrici din Breaza, singura producătoare de velomobile din țara noastră. Dacă vă întrebaţi cum arată mai exact un astfel de vehicul: este o bicicletă cu trei roți, pedale şi caroserie din fibră de carbon care imită - stilizat - forma unei maşini.

de Redactia Observator

la 20.10.2020, 18:25

Vezi și

În mica fabrică din Breaza, toată lumea ştie ce are de făcut. Acolo se produce velomobilul. Şi un lucru a devenit evident: noul vehicul ameninţă deja supremaţia obişnuitei biciclete.

Proprietarul companiei este olandez. Jan Wijnen a simțit că pandemia ne va face să ne schimbăm preferințele în privinţa mijloacelor de transport. Şi a intuit bine. În încercarea de a evita aglomeraţia din autobuze, din ce în ce mai mulţi oameni, inclusiv românii, au descoperit velomobilul. Vânzările au crescut cu 30% și se îndreaptă ușor înspre 50%.

Se lucreaza mai mult pentru export, iar cererile vin mai ales din țările Europei de Vest și din Australia. Aşa că fabrica a făcut şi angajări. Şapte oameni, în acest an. Dar mai avea nevoie de încă 10.

Velomobilul este preferat de navetiști și de cei care iubesc mișcarea. Iar alţii vor pur şi simplu să aibă un stil de viaţă sănătos. Preţurile variază între 7 mii şi 11 mii de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » O fabrică din Breaza, singura producătoare de velomobile din România