Antena Meniu Search
x

Prima viață salvată de medicul Zamfir după tragedia din Apuseni

Cu lacrimi în ochi, de pe patul de spital, un om i-a mulţumit astăzi unui erou. Ficatul pe care medicul Radu Zamfir l-a recoltat la Sibiu i-a adus din nou speranţa unei vieţi normale. Salvat la limită, bărbatul s-a trezit din anestezie.

Vezi și

M-am bucurat că l-am cunoscut. Mi-am dat seama că este un om de mare caracter, împreună cu toată trupa pe care o alcătuiesc ei aici. Doctorul Braşoveanu, domnul profesor, nu vă spun..., printre lacrimi, domnul Emilian mulţumeşte.

Câteva cuvinte şi ochii i se umezesc. De emoţie, de durere şi de bucurie. Are o listă lungă de îngeri - care începe cu medicul Radu Zamfir - cu toţii trimişi ca să îl salveze.

Este şi o recuperare, este şi o datorie. De anul acesta voi sărbători un an. Mi se părea şi scurtă viaţa până la 60, mai spune bărbatul.

Bolnav de ciroză, domnul Emilian aştepta minunea de multă vreme. Destinul a făcut ca el, la cei 60 de ani, să fie primul pacient care primeşte un ficat prelevat de doctorul Zamfir după accidentul aviatic de acum aproape două săptămâni.

Joi seara, medicul Zamfir împreună cu echipa sa a luat drumul Sibiului. De această dată cu o ambulanţă.

Acolo, un pacient în vârstă de 34 de ani aflat în moarte cerebrală, mai trăia cu un singur scop: să dea mai departe viaţă altor oameni greu încercaţi de suferinţă.

Un motiv suficient pentru ca Radu Zamfir să îmbrace din nou halatul şi să intre în sala de operaţie.

Încă păstrează pe chip urmele accidentului. E greu de crezut că va uita vreodată clipele dezastrului, dar pacienţii lui merită o şansă, la fel cum şi el a primit-o atunci când a avut nevoie.

Un erou a fost la datorie. Iar acum, un om poate să se gândească din nou la viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Prima viață salvată de medicul Zamfir după tragedia din Apuseni