Antena Meniu Search
x

Video Viaţa la castel, frumoasă doar în basme: "Vino o lună aici şi apoi îţi vei schimba părerea despre traiul la castel"

Viaţa într-un castel medieval este minunată... doar în cărţile de basme. O spune o tânără din Italia, născută şi crescută într-un castel vechi de peste 800 de ani, moştenit din generaţie în generaţie. În pandemie fata a început să le arate şi utilizatorilor de pe Tik Tok cum este de fapt viaţa ei de zi cu zi. Iar realitatea e departe de imaginile idilice pe care ni le lasă basmele cu prinţi şi prinţese.

de Greta Gavrilă

la 02.08.2021, 17:37

Vezi și

Pe contul Jurnal la Castel, Ludovica Sannazzaro demontează mit după mit. Nici ea şi nici familia ei nu îmbracă haine de epocă zilnic, nu au valet şi muncesc din greu să întreţină castelul vechi de peste 850 de ani. 

Reporter - Ludovica Sannazzaro:  - Când ai început să îţi dai seama că este special că locuieşti aici?

- Atunci când am început să-mi aduc prietenii aici şi mă întrebau: "tu îţi dai seama unde locuieşti? Realizezi cu adevărat?"

Tânăra în vârstă de 19 ani a plecat să studieze actorie in New York, însă din cauza pandemiei, a fost nevoită să se întoarcă în Italia. Atunci, şi-a deschis pagina pe Tik Tok si alături de tatăl ei arată viaţa lor mai puţin obişnuită. 

Pe acelaşi subiect

Viaţa la castel 

Ludovica Sannazzaro: "Este deja în prea multe filmuleţe. În fiecare zi, mă întreabă: Înregistrăm ceva astăzi? Cu ce trebuie să mă îmbrac? Am atât de multe idei!" Îi spun: "În regulă, dar lasă-mă să mă trezesc mai întâi, pentru că tocmai m-am dat jos din pat!"

Tatăl Ludovicăi: "Trebuie să recunosc. Este un pic de teatru şi în mine".

Ludovica face parte din a 28 a generaţie care locuieşte în castel de 8 secole şi jumătate. Locuinţa ei are o biblioteca, pivniţă, capelă dar şi o aripă a castelului bântuită, pe care familia preferă să o evite. În plus, deţine şi o arhivă unde a găsit inclusiv un document onorific din partea Papei Pius. De o parte din castel s-au putut bucura şi turiştii o perioadă. 

Ludovica Sannazzaro: "După ce petreci două ore să găseşti oamenii din castel, mai petreci încă două să îţi cauţi telefonul".

Tatăl Ludovicăi: "Primul lucru pe care oamenii mi-l spun este: "Eşti proprietarul unui castel! Ce norocos eşti!" Le spun: "Eşti sigur? Vrei să facem schimb? Vino o lună aici şi apoi îţi vei schimba părerea despre traiul la castel."

Familia a avut pierderi uriaşe după ce pandemia le-a închis pensiunea de la castel. Salvarea a venit din partea contului de TikTok care a crescut popularitatea castelului, iar acum tot mai mulţi oameni îşi doresc să-l viziteze. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Viaţa la castel, frumoasă doar în basme: "Vino o lună aici şi apoi îţi vei schimba părerea despre traiul la castel"