Antena Meniu Search
x

Viciile dublează cazurile de cancer

De două ori mai mulţi bolnavi de cancer, în următorii 20 de ani. E predicţia sumbră pe care o face Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Care vine şi cu o recomandare. Să reducem drastic consumul de alcool, tutun sau zahăr.

Vezi și

Ţigări, alcool, mâncăruri grase sau dulci. Sunt principalii factori de risc, care se adaugă la cei genetici, atunci când vine vorba de apariţia cancerului.

Studiile au arătat că aproape o treime din cazurile de cancer ar putea fi prevenite printr-o dietă echilibrată. Iar dacă este înlăturat şi fumatul, atunci procentul creşte chiar la jumătate.

Experţii OMS spun că dacă nu ţinem aceşti factori sub control, până în 2035 numărul bolnavilor de cancer s-ar putea dubla. Chiar dacă nu suntem campioni la consumul de alcool, obiceiul e îngrijorător şi la noi în ţară.

În medie, un român consumă în jur de 9 litri de alcool pur, pe an. Suntem la jumătatea clasamentului în UE. În fiecare an, 19 milioane de oameni sunt diagnosticaţi cu cancer. În 2035, numărul lor ar putea ajunge la 24 de milioane

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Viciile dublează cazurile de cancer