Antena Meniu Search
x

Video! UTIL! Cum să decojeşti un ananas în mai puţin de un minut

Este sănătos, delicios şi un desert ideal! Are, însă, un mare defect: se curăţă greu

Este sănătos, delicios şi un desert ideal! Are, însă, un mare defect: se curăţă greu

Sau cel puţin aşa credeam! Un asiatic ne arată, în filmuleţul de mai sus, cum putem să scăpăm de corvoadă de a decoji ananasul.

Cum îl alegi?

Pentru început, învaţă să-l alegi corect de pe raft. Un ananas copt şi savuros se defineşte prin trei aspecte: culoare, aroma şi greutate: în primul rând, trebuie să fie uscat la bază, iar solzii să fie galbezi, trebuie să aibă un miros intens şi să fie greu - cu cât cântăreşte mai mult, cu atât este mai suculent.

Un alt truc prin care poţi îl poţi verifica este să smulgi o frunză din mijloc - dacă iese uşor, înseamnă că ananasul este copt.

Beneficii:

Ananasul este ușor de digerat și este bogat în fibre și apă. Conține puțini carbohidrați și foarte puține calorii, ceea ce face ca acest fruct să fie ideal în dietele low-carb. Bromelaina conținută de acesta aduce o mare gamă de beneficii pentru sănătate.

Ajută împotriva inflamării articulațiilor și conduce la tratarea și reducerea durerilor musculare.

Ajută la digestie și la absorbția proteinelor în mușchi.

Are rol antioxidant și sprijină sistemul imunitar

Vitamina C, conținută de ananas, este principalul antioxidant solubil în apă al organismului, protejând toate zonele apoase ale corpului împotriva radicalilor liberi, care atacă și aduc daune celulelor. S-a dovedit faptul că radicalii liberi ajută la dezvoltarea plaăcii aterosclerotice, conduc la apariția bolilor de inimă pe fond diabetic, cauzează spasmele de pe căile respiratorii care produc crizele de astm, deteriorează celulele colonului și produc celule cancerigene .

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Video! UTIL! Cum să decojeşti un ananas în mai puţin de un minut