Viitorii marinari români navighează prin furtuni pe uscat!

Publicat: 15.08.2015, 08:07.
Actualizat: 15.08.2015, 09:13

Viitorii marinari care se pregătesc la Academia Navală de la Constanţa navighează în condiţii extreme. Ei înfruntă valuri de până la şapte metri, furtuni violente, ceaţă şi ninsoare, fără să-şi rişte viaţa

Viitorii marinari care se pregătesc la Academia Navală de la Constanţa navighează în condiţii extreme. Ei înfruntă valuri de până la şapte metri, furtuni violente, ceaţă şi ninsoare, fără să-şi rişte viaţa

Marea este agitată. A început furtuna, iar valurile se ridică la câţiva metri. Lovesc nava din toate părţile. Marinarii, ofiţeri şi mecanici, în frunte cu comandantul, trebuie să păstreze cursul.

Principala lor misiune este să ajungă în siguranţă în port. Nava care pare prinsă în mijlocul unei furtuni este de fapt cel mai avansat simulator naval din Europa.

Imaginile, sunetele şi aparatura de la bord sunt aidoma celor reale. Potrivit specialiştilor, multe dintre evenimentele nefericite de pe mare s-au petrecut pentru că echipajul nu a putut comunica. Simulatorul de la Academia Navală Mircea cel Bătrân schimbă acest lucru.

Dacă aceste exerciţii s-ar face cu nave reale, care necesită combustibil şi pot suferi avarii, costurile de pregătire a marinarilor ar fi uriaşe. Simulatorul de la Constanţa face posibilă pregătirea militarilor în condiţii mult mai sigure.

Situaţiile în care simulatorul îi pune pe viitorii marinari sunt dintre cele mai reale. De la soare puternic, până la furtuni puternice, cu valuri de peste 7 metri, ceaţă densă şi ninsoare abundentă.

În acest simulator marinarii nu se pregătesc doar pentru situaţii limită. Cadeţii pot învăţa aici chiar şi cele mai simple manevre, cum ar fi ieşirea din port.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Andreea Bălan, grav accident de mașină, în urmă cu mai mulți ani: ”Am căzut într-un șant, eram plină de sânge”
spynews.ro
Anunț tulburător! Omenirea trebuie să se pregătească pentru o mega-criză financiară cum n-a mai cunoscut vreodată!
gandul.ro
Sorana Cîrstea a întors toate privirile la petrecerea de ziua ei de naștere: `Trăiește-ți viața!` | GALERIE FOTO
prosport.ro
Cu câte femei s-a iubit Jean Paler? Actorul s-a lăudat cu cine i-a trecut prin pat! Ce spune despre cele 2.500 de femei cu care s-a culcat Năstase
redactia.ro
Horoscopul zilei de 13 aprilie 2021. Gemenii sunt energici. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Angelique Boyer, imaginile din copilărie care i-au cucerit pe fani. Cum arăta actrița în adolescent
tvhappy.ro
Constantin Enceanu,anunț uluitor după 36 de ani de căsnicie.„când simţi că ruptura..„
libertatea.ro
Gestul prin care Shaquille O'Neal l-a lăsat lăsat fără cuvinte pe un bărbat într-un magazin de bijuterii!
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro