Antena Meniu Search
x

Vijeliile au făcut prăpăd în nordul ţării. Rafalele de vânt, 120 de kilometri pe oră (Video)

Vijeliile pun stăpânire pe România după o zi caniculară în jumătate de ţară. Valul saharian se ciocneşte cu o masă de aer polar, venit dinspre nordul continentului. În mai multe judeţe este deja cod roşu de vreme rea, cu rafale de până la 120 de kilometri pe oră.

de Redactia Observator

la 27.06.2019, 19:49

Vezi și

Vijeliile pun stăpânire pe România după o zi caniculară în jumătate de ţară. Valul saharian se ciocneşte cu o masă de aer polar, venit dinspre nordul continentului. În mai multe judeţe este deja cod roşu de vreme rea, cu rafale de până la 120 de kilometri pe oră. În Maramureş, acoperişul smuls de pe un bloc a fost aruncat peste doi oameni. Urmează ore critice. Temperaturile se vor prăbuşi brusc, iar furtunile puternice vor acoperi toată ţara. 

S-a dezlănţuit natura în judeţele Maramureş şi Satu Mare, unde vântul a bătut şi cu 120 de kilometri pe oră. În Baia Mare, rafalele au luat pe sus acoperişul unui bloc. Bucăţile de lemn şi metal au căzut peste doi oameni care căutau adăpost. 

Jumătate din ţară este sub cod portocaliu de vreme rea, din cauza vijeliilor

Una din victime, un bărbat, a ajuns la spital cu mai multe răni la picioare. Cealaltă, o femeie, a scăpat nevătămată. De frica grindinei şi a copacilor căzuţi, zeci de şoferi surprinşi în trafic de furtună s-au adăpostit într-o benzinărie. În tot acest timp, natura lovea cu furie şi în Dej.

Vântul a provocat distrugeri uriaşe şi la o şcoală din centrul oraşului.

Jumătatea de nord a ţării se află sub cod portocaliu de vijelii până la miezul nopţii, iar în multe zone, meteorologii au emis avertizări temporare de cod roşu. 

La Iaşi, în schimb, a plouat cu grindină.

Fenomenele extreme sunt rezultatul ciocnirii a două fronturi atmosferice. Unul polar venit din nordul continentului şi unul, saharian, adus de curenţi din zona Africii.

În sudul ţării, a fost cea mai fierbinte zi de la începutul anului.

La ora prânzului, termometrele arătau în Capitală 35 grade la umbră. La soare, între betoanele încinse, au fost şi 42 de grade, iar la nivelul solului temperatura solului a depăşit 50 de grade.

În aceste condiţii, călătoria cu mijloacele de transport în comun s-a transformat într-un chin.

În tramvaie şi autobuze temperaturile depăşesc 40 de grade Celsius. 

De mâine, temperaturile scad brusc, cu cel puţin 10 grade.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Iar de săptămâna viitoare trebuie să ne aşteptăm, din nou, la temperaturi ridicate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Vijeliile au făcut prăpăd în nordul ţării. Rafalele de vânt, 120 de kilometri pe oră (Video)