Antena Meniu Search
x

Violenţe la parada gay din Turcia

Scene violente au avut loc la parada minorităţilor sexuale din Istanbul. Poliţiştii au încercat să disperseze mulţimea cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene. Iar când nu au reuşit, au deschis şi focul, ce gloanţe de cauciuc. Incidentele au avut loc la o zi dupa ce Statele Unite a legalizat căsătoriile între persoanele de acelaşi sex

Vezi și

Scene violente au avut loc la parada minorităţilor sexuale din Istanbul. Poliţiştii au încercat să disperseze mulţimea cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene. Iar când nu au reuşit, au deschis şi focul, ce gloanţe de cauciuc. Incidentele au avut loc la o zi dupa ce Statele Unite a legalizat căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. 

Cele mai violente scene s-au petrecut la intrarea în Piaţa Taksim. Iniţial, poliţiştii au pus tunurile de apă pe miile de manifestanţi pentru a-i dispersa.

Pentru cei mai îndârjiţi dintre ei, forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi chiar gloanţe de cauciuc. Marşul minorităţilor sexuale nu primise autorizaţie. folosim si imagini de aici. de pe link violente turcia. LA TC 01,00 sunt niste scene nasoale

Suntem în stadiul: "Nu ne omorâţi!". Nu discutăm despre legalizarea căsătoriilor sau despre drepturile de muncă. Ne cerem doar drepturile umane de bază.

Au fost şi câţiva civili care s-au alăturat demersului iniţiat de poliţişti. Oamenii i-au atacat nu doar pe reprezentanţii comunităţii gay ci şi pe jurnaliştii care filmau scenele violente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Violenţe la parada gay din Turcia