Antena Meniu Search
x

Alertă de la medici. Scăderea bruscă de temperatură aduce o explozie de viroze

Vremea se schimbă radical în doar câteva ore. Un val de aer polar a intrat prin vestul ţării şi va aduce frig, vânt şi ploi. Temperaturile au scăzut deja brusc în multe zone din ţără. Sunt diferenţe chiar şi de 19 grade de ieri până astăzi.

de Redactia Observator

la 03.10.2019, 20:25

Vezi și

Vremea se schimbă radical în doar câteva ore. Un val de aer polar a intrat prin vestul ţării şi va aduce frig, vânt şi ploi. Temperaturile au scăzut deja brusc în multe zone din ţără. Sunt diferenţe chiar şi de 19 grade de ieri până astăzi. Şi este doar începutul. Meteorologii ne sfătuiesc să scoatem din dulap hainele groase. 

Orădenii au experimentat deja răcirea bruscă. De la cele 29 de grade înregistrate ieri, au trecut la 10. Terasele s-au golit, umbrelele de soare au fost strânse, iar oamenii nu au mai ieşit din case fără un strat gros de haine. 

Un tânăr spune că "am un tricou pe dedesubt, un hanorac mai gros, încă unul şi o vestă şi tot mi-e frig de nu mai pot. Ieri am fost în pantaloni scurţi şi tricou. Acum, mă şi duc acasă, mă arunc în pat, acolo sub pătură, nu mai fac nimic. Zici că am trecut de la vară la iarnă aşa, pe timp de noapte".

De la o extremă la alta au trecut şi reşiţenii. După 26 de grade ieri, astăzi au avut parte doar de 14. Nopţile vor fi şi mai reci de atât. Temperaturile vor coborî sub pragul îngheţului, spun meteorologii.

O masă uriaşă de aer polar a venit dinspre Peninsula Scandinavă şi a adus frigul şi ploile în vestul României. De mâine, toamna rece va cuprinde şi restul ţării. 

Dacă în acest moment în Capitală soarele arde, iar în termometre se înregistrează 30 de grade, mâine la amiază nu vor fi mai mult de 13 grade şi va ploua.

Peisajul se va schimba brusc şi la malul mării. Astăzi, turiştii s-au bucurat de ultima zi cu soare. Unii au încercat şi apa mării. 

Cei care au venit astăzi la mare au avut nevoie, în mare parte, şi de ochelarii de soare. A fost cald, 26 de grade Celsius, iar cei mai curajoşi au făcut chiar şi o baie. Apa mării a rămas caldă: 18-19 grade Celsius.

În câteva ore, pe litoral, temperaturile vor scădea până la 18 grade şi vor apărea şi ploile. 

Iar frigul va stăpâni ţara până la sfârşitul săptămânii, spun meteorologii. Cel mai periculos pentru sănătate rămâne şocul termic. Ne putem aştepta la o explozie de viroze, transmit medicii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Alertă de la medici. Scăderea bruscă de temperatură aduce o explozie de viroze