Antena Meniu Search
x

Viscolul închide școli și șosele într-o comună din Suceava

Pentru 150 de elevi dintr-o comună din Suceava, vacanţa de iarnă nu s-a terminat. În zona lor vântul bate cu putere şi viscoleşte zăpada

Vezi și

Pentru 150 de elevi dintr-o comună din Suceava, vacanţa de iarnă nu s-a terminat. În zona lor vântul bate cu putere şi viscoleşte zăpada

Nimic nu poate ajunge acolo - nici salvările, nici maşinile cu pâine. Cine are nevoie de ceva, străbate kilometri întregi, pe jos, până în Siret, cel mai apropiat oraş.

În comuna suceveană Muşeniţa nu se mai deosebeşte cerul de pământ. Totul e o mare de alb iar vântul bate cu putere. Microbuzul şcolar care trebuia să îi ducă pe copii la ore s-a oprit azi în mijlocul drumului.

Cei 150 de elevi din satele Baineţ şi Băşcăuţi au rămas acasă. Prefectul judeţului a pus lacătul pe şcoli de teamă că cei mici ar putea rămâne blocaţi în nămeţi.

Situaţia e dramatică. Satele se află în câmp deschis. Nimeni nu se mai încumetă să plece în acea direcţie.

Veştile de la meteorologi nu sunt, însă, bune. Aceştia au prelungit codul galben de vânt puternic în judeţul Suceava până la ora 18. Sub aceeaşi avertizare sunt şi judeţele Neamţ, Botoşani, Iaşi şi Vaslui.

Vântul bate cu peste o sută de kilometri la oră în zonă iar vizibilitatea este zero. Şoferilor le este imposibil să circule pe acolo. Cei care s-au încumetat totuşi să pornească la drum au ajuns în şanţ.

Marea problemă însă în Gorj este faptul că nu există contracte de deszăpezire. Acestea au fost făcute în toamna anului trecut, însă firma care a câştigat licitaţia nu a putut dovedi că are utilajele iar autorităţile şi mai ales oamenii au rămas cu ochii în zăpadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Viscolul închide școli și șosele într-o comună din Suceava