Antena Meniu Search
x

O adolescenta de 16 ani viseaza sa creeze povesti prin benzi desenate, dar risca sa doarma sub cerul liber

Viseaza sa creeze povesti prin benzi desenate, dar risca sa doarma sub cerul liber. Este povestea trista a unei adolescente de 16 ani din Piatra-Neamt care traieste intr-un scaun cu rotile.

Vezi și

Din cauza datoriilor, fata a fost evacuata din apartamentul in care locuia cu chirie, impreuna cu mama ei. Acum doarme provizoriu, in internatul unei scoli din oras.

Pentru Ana-Maria, fiecare zi incepe mult mai greu decat a unui copil normal de varsta ei. Vine la scoala ajutata de cea care i-a dat si viata. Femeia a renuntat la tot pentru ca fata ei sa-si poata urma visul - acela de-a deveni un creator de benzi desenate.

Pentru Ana Maria, viata nu a fost usoara. O boala degenerativa, distrofie musculara Duchenne o chinuie inca din primii ani de scoala. Dar a stiut mereu sa-si pastreze optimismul. Ca sa poata merge la liceul dorit, Liceul de Arte din Piatra Neamt mama ei a decis sa se mute din comuna natala, cu chirie, in oras.

Ana-Maria nu i-a inselat niciodata asteptarile mamei ei. Invata bine si a fost remarcata de profesori pentru talentul ei. Mama fetei a incercat sa se angajeze ca sa o poata intretine dar nu a reusit pentru ca trebuie sa fie aproape tot timpul cu fata la scoala pentru ca Anei ii este imposibil sa se descurce singura, in scaunul cu rotile.

Le este foarte greu. Mamei, in special, ca vine aici in fiecare zi. Cautam s-o ajutam s-o ducem dintr-o sala in alta”, spune, impresionat, Andrei Nutu, un coleg de clasa de-al fetei.

Iar greutatile financiare au coplesit-o. Aseara, proprietarul le-a scos in strada.

Sunt aproape in imposibilitatea de-a plati chiria. Azi noapte au dormit la Colegiul National Calistrat Hogas. De azi incepand vor merge la Colegiul de Informatica”, a declarat Luminita Moscalu, directorul Liceului de Arta “Victor Brauner” din Piatra Neamt. Dar solutia este una temporara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » O adolescenta de 16 ani viseaza sa creeze povesti prin benzi desenate, dar risca sa doarma sub cerul liber