Antena Meniu Search
x

Vizita la muzeu, permisă cu reguli stricte

Avem, în mod oficial, liber la mers în libării, biblioteci şi muzee. Ba chiar şi la concerte. Cu anumite condiţii, evident. Pentru vizita în spaţiile închise, sunt măsuri de care trebuie să ţină cont şi instiuţiile care organizează evenimente, dar şi vizitatorii.

de Redactia Observator

la 01.06.2020, 11:39

Vezi și
  • Si în librării şi biblioteci regulile sunt stricte.
  • Artiştii vor fi nevoiţi să îşi aducă propriile microfoane.

Iar la concertele în aer liber nu pot participa mai mult de 500 de persoane. Regulile sunt stricte inclusiv pentru artişti.

Se va face accesul în muzee şi biblioteci după ce vizitatorii au trecut cu picioarele peste un covor îmbibat cu substanţe dezinfectante.

Mariana Petrescu, reprezentant departament comunicare, muzeul George Enescu: Am implementat toate masurile privind protecţia personalului, de la 20 mai pentru vizitare am făcut un circuit unic, am marcat pe jos cu săgeţi, astfel încât distanţa să fie de doi metri, accesul în sălile de muzeu nu este pemis fără mască, la intrare se realizează triaj cu termometru non-contact.

Liviu Constantinescu, manager interimar Muzeul National de Arta al Romaniei: Concurenta asta cu deschiderea teraselor si parcurilor si plajelor este foarte mare. Este de inteles ca dupa atata timp stat in casa, dorinta de a petrece timp in aer liber este foarte puternica.

Si în librării şi biblioteci regulile sunt stricte.

Ana Niculescu, manager comunicare librarie: Ne aflăm într-o librărie cu spaţiu stradal, avem două ieşiri şi putem să asugurăm un circuit al cititorilor în librărie, încât să păsrăm distanţarea şi să fie ok şi pentru ei. 

În afara de angajaţii muzeelor, librăriilor şi bibliotecilor, măsuri de protecţie trebuie să respecte si organizatorii de evenimente, dar şi cântăreţii şi spectatorii, atunci când participă la un concert.

Artiştii vor fi nevoiţi să îşi aducă propriile microfoane, căşti sau alte instrumente pe care le vor folosi, iar scena trebuie să fie suficient de mare, astfel încât actul artistic să aibă loc în siguranţă şi să se păstreze distanţarea socială.

Nicole Cherry: Eu am filmat un clip de curând şi am intrat deja, cumva,în această regulă, adică persoanele care pe mine m-au aranjat au purtat măşti, am avut un videoclip restrâns. Eu veneam cu microfonul meu, căştile erau ale mele. Sunt dispusă să mă adaptez la orice regulă, pentru că dorul de scenă şi de a fi din nou în atenţia publicului este foarte mare. 

Doamna blonda: Noi ne dorim foarte mult, dar ramane sa vedem cum se vor putea organiza, ca sa fie toata lumea in siguranta si sa si respecte regulile. Deocamdata este putin cam devreme, parerea mea, dar incet, incet, trebuie sa reporneasca totul. 

Diana Enache: Cred ca va fi o perioada de acomodare, dar va trece. Iti marturisesc ca am un dor nebun sa vad lume si sa intretin atmosfera, atat eu, cat si tatal meu. Am citit si eu regulile si pe multe le respectam deja, veneam cu microfoanele si aparatura noastra. 

Medicii atrag atentia si spun ca igienizarea corespunzatoarea a mainilor si a suprafetelor pe care le atingem, dar si purtarea mastii raman masuri obligatorii de protectie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Vizita la muzeu, permisă cu reguli stricte