Antena Meniu Search
x

Vreau să ajut: Mara suferă de paralizie cerebrală şi are nevoie de ajutor

Sunt momente în care tot ce ne dorim este să luăm o pauză şi să ne relaxăm. Soţii Duican nu pot avea astfel de gânduri, pentru că se află într-o luptă continuă alături de Mara, copila lor de şase ani. Mara suferă de paralizie cerebrală şi fiecare zi este o nouă provocare pentru ea, dar nimic nu îi poate face zâmbetul să dispară.

de Redactia Observator

la 09.05.2020, 15:06

Vezi și
  • Mara are nevoie de ajutor
  • Operația costă aproape 60.000 de euro

Visează să devină pictoriță sau dansatoare, dar până atunci are nevoie să se facă bine. Printr-o donaţie de 2 euro la numărul de sms 8848 puteţi să contribuiţi la fondul de solidaritate al campaniei "Vreau să Ajut" din care va fi sprijinită Mara, dar şi alţi copii ori adolescenţi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mara a fost născută prin cezariană, la termen și perfect sănătoasă. Până într-o zi.

CRISTINA DUICAN, MAMA MAREI - În jur de șase-șapte luni nu stătea în șezut. Pe la nouă luni a început să stea în W. Noi am început să ne punem unele semne de întrebare

"Fiecare copil are ritmul lui." au spus medicii care au analizat cazul Marei în primul ei an de viață.

CRISTINA DUICAN, MAMA MAREI - Timpul a trecut, la un an și trei luni medicul ortoped pediatru i-a pus diagnosticul de paralizie cerebrală. De atunci am început o recuperare foarte cruntă pentru ea. Dumnezeu avea un plan pentru noi! 

Un plan lipsit de pauze, de odihnă sau de liniște sufletească.

CRISTINA DUICAN, MAMA MAREI - A fost o luptă foarte grea pentru noi. Am mers și la medici neurologi pediatri. Diagnosticul fiind același, lupta fiind aceeași, cauza încă nu o știm nici astăzi. În februarie 2015 I s-a făcut primul RMN cerebral. În mai 2017 al doilea RMN: cerebral plus coloană..

Cu toate terapiile pe care le face, starea Marei nu s-a îmbunătățit cât să le dea, ei și părinților, liniștea. Copila își pierde echilibrul și cade des.

CRISTINA DUICAN, MAMA MAREI - Depinde de cineva. Puseele de creștere îi provoacă dureri foarte foarte mari. A început să ne întrebe că ea de ce nu poate merge, că de ce nu poate să alerge cu copii, să se joace cu ei.

Sunt întrebări normale pentru un copil care și-a petrecut toată viața prin spitale și clinici de recuperare.

CRISTINA DUICAN, MAMA MAREI - Mereu cu zâmbetul pe buze și o luptătoare! Își dorește să meargă în picioare, să danseze, să alerge după copii și să fie independentă.  Am început să diversificăm terapiile. Făcând și câte 2 terapii pe zi au început să apară și rezultatele. Mara a început să meargă pe distanțe scurte singurică, bineînțeles cu multe căzături, lovituri, julituri, dar de fiecare data se ridica și spunea că nu este nici o problemă: Eu pot și merg mai departe. Trebuie să merg singurică!

Visul Marei și al părinților ei nu este imposibil. Este doar foarte, foarte scump.

CRISTINA DUICAN, MAMA MAREI - A apărut o nouă rază de speranță. Aceasta vine din America. Poate merge în SUA pentru două intervenții chirurgicale. În urma solicitării noastre domnul doctor Park, analizând dosarul Marei, a recomandat operația de rizotomie dorsală selectiva, urmată de o operație ortopedică. Mara este o luptătoare care are nevoie de aliați pentru a învinge în lupta cu paralizia cerebrală infantilă.Operația de rizitomie dorsală și operația ortopedică, costă în jur de 57.500 de euro plus costuri la care se adaugă recuperarea medicala a Marei acolo, plus cheltuieli de transport și cazare.

Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donand doi euro prin SMS la numarul 8848, numar pus la dispozitie de Orange, Telekom Romania Mobile, Vodafone și DigiMobil pentru Campania "Vreau sa ajut". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Vreau să ajut: Mara suferă de paralizie cerebrală şi are nevoie de ajutor