Antena Meniu Search
x

Vremea calda le-a facut romanilor chef de gradinarit

Vremea calda le-a facut romanilor chef de gradinarit. Oamenii s-au echipat cu rabdare si au cautat printre zecile de flori si pomi. E drept, cei mai multi nu s-au mai aruncat sa dea banii chiar pe orice, asa cum faceau anii trecuti

Vezi și

5.000 de lei. Atat este dispus sa dea pe o gradina de 100 de metri patrati un pasionat de plante. Iar de acesti bani isi permite chiar si cateva exponate exotice, care sunt putin mai scumpe decat restul. “Curtile fiind de 300-400 de metri patrati, o amenajare simpla poate sa coste de la 1.000 de lei pana la 4.000-5.000 sau chiar mai mult in functie de plante”, a explicat Adrian Petre, un comerciant de plante.

Un magnoliu costa intre 250 si 600 de lei, in functie de talie. Pretul coniferului “cupressus arizonica” incepe de la 500 de lei, iar un arbore decorativ, Tisa, costa 1.200 de lei. “Avem si cerinte de plante putin mai exotice. romanii calatoresc mult, le raman la suflet cateva plante pe care le vad din vacante, numai ca sunt probleme cu aceste plante, neputand fi aclimatizate aici”, a mai mentionat comerciantul.

Pe langa pretul plantelor si al pomilor, trebuie sa luati in calcul si gazonul, in cazul in care nu aveti, care costa cinci lei metrul patrat. Daca vreti o rola de gazon, aceasta ajunge chiar si la 20 de lei pe metru patrat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Vremea calda le-a facut romanilor chef de gradinarit