Antena Meniu Search
x

Vremea rece din ultimele zile a adus căldura în calorifere

Vremea rece din ultimele zile a adus căldura în caloriferele din mai multe localităţi. Firmele de termoficare din mai multe oraşe mari ale ţării au început deja să furnizeze agent termic.

de Georgiana Botez

la 15.10.2020, 16:45

Vezi și
  • Orădenii au pornit caloriferele electrice, înainte ca societatea de termonficare să dea drumul la căldură. 
  • Cel mai greu le-a fost copiilor, dar şi pensionarilor, care simt frigul mult mai tare.

Primii care au pus mâna pe caloriferele fierbinţi în acest sezon rece au fost orădenii. Însă încet, încet, caloriferele din toată ţara se vor dezmorţi. Pentru mulţi însă căldura în casă înseamnă costuri greu de dus. Preţul gigacaloriei variază între 230 şi 275 de lei.

Pentru că oamenii s-au plâns că au înghetat în case în acest sfârşit de săptămână, de luni societatea de termoficare Oradea a dat drumul la încalzire. Primele care au primit căldură au fost şcolile, grădiniţele, azilele de bătrâni şi spitalele. De două zile, însă toţi locuitorii din Oradea au caloriferele calde. 

Dan Crețu – director comercial Termoficare Oradea: În ultimele trei zile am avut undeva la 170 de solicitări din partea orădenilor. Am constatat că de marţi temperaturile scad drastic cu aproximativ 10 grade, cu minime nocturne de 5-6 grade. 

Ca să nu tremure în case, orădenii au pornit caloriferele electrice, înainte ca societatea de termonficare să dea drumul la căldură. 

Cel mai greu le-a fost copiilor, dar şi pensionarilor, care simt frigul mult mai tare.

Dan Crețu – director comercial Termoficare Oradea: Aici monitorizăm temperatura în timp real, temeratura de livrare a agenttului termic pentru încâlzire în punctul termic. Temeratura de livrare este între 37,5 şi 39 de grade. 05,41

Confortul are - însă -un preţ: La Oradea gigacaloria costă 276 de lei, în timp ce la Drobeta-Turnu Severin pretul este 275 lei. Şi la Râmnicu Vâlcea caloriferele s-au încălzit, iar oamenii plătesc 263 de lei. La Piteşti, de vineri va începe furnizarea agentului termic, iar preţul gigacaloriei este de 230 de lei. 

Conform legii, firmele de termoficare sunt obligate să furnizeze căldură îmediat ce temeratura de afară, pe timp de noapte, scade sub 10 grade celsius trei zile la rând.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Vremea rece din ultimele zile a adus căldura în calorifere