Antena Meniu Search
x

Video Vacanţă de poveste în Munţii Harghitei. Săniile trase de câinii Husky au fost la mare căutare

Ninsorile abundente din ultimele zile au atras sute de turişti, aflaţi în căutarea zăpezii din mijlocul primăverii. Săniile trase de maşini sau de câinii Husky au fost la mare căutare, iar cei mai puţini curajoşi s-au putut bucura de peisajele unice şi de bucatele tradiţionale specifice zonei.

de Redactia Observator

la 22.03.2021, 09:48

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Weekend de poveste în Munţii Harghitei

Zăpada de un metru şi temperaturile negative nu i-au speriat pe turişti. Cei care au mers la Sfânta Ana s-au putut bucura de săniuş, de peisaje de poveste şi de gustări delicioase.

Turist: Foarte multă linişte şi într-adevăr un peisaj de basm. Şi zăpada asta faină, parcă este un lapte, nu ştiu, cu dune, este ceva excepţional. Am căutat iarna şi am găsit-o.

Câinii Husky au fost înhămaţi la sănii şi... au pornit la drum, spre deliciul turiştilor.

Turist: Este o aventură inedită, ceva inedit şi de abia aşteptăm să cunoaştem căţeluşii. Este o zonă foarte pitorească, cu peisaje spectaculoase şi o să mai revenim aici.

Turist: Copii s-au simţit foarte bine, căţeii foarte ascultători, ne-au plimbat prin nişte pisaje montane de vis, pentru asta am venit aici. Cel mic a adormit la coborâre, nu a mai rezistat.

În judeţul Harghita sunt zeci de crescători de câini de rasă nordică, rasă polară, iar în fiecare iarnă se fac concursuri organizate.

Baroti Botond, proprietar câini: Un antrenament durează cam o lună jumate, două luni. Începem din septembrie şi cam la sfârşitului lunii octombriei, noiembrie, câinii sunt deja antrenaţi, setaţi, să poată să facă lucru îndelungat sau să mergem la concursuri cu ei.

Paraidi Zoltan, proprietar câini: Liderii mei sunt acolo, cei doi, se odihnesc acum. Ei sunt foarte isteţi, cum ne-am oprit, cum se culcă jos să se răcească şi să se odihnească. Nu sunt ca cei tineri care încă se mai agită. 

Pentru un traseu scurt, turiştii trebuie să scoată din buzunare 20 de euro, iar pentru traseul mare, 100 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Vacanţă de poveste în Munţii Harghitei. Săniile trase de câinii Husky au fost la mare căutare