Antena Meniu Search
x

Zece ambulanțe din cadrul SAJ Gorj au ruginit din cauza clorului folosit pentru dezinfecţie

Pandemia de Covid a afectat în moduri nebănuite sistemul sanitar. În Gorj, ambulanţele au ruginit după ce, mai bine de un an, au fost dezinfectate după fiecare transport al unui pacient infectat. Este o nouă problemă care se adaugă la cea a parcului auto care este, oricum, învechit. 

de Redactia Observator

la 10.06.2021, 08:55

Vezi și

Zece ambulanţe din cadrul Serviciul de Ambulanţă Gorj sunt vizibil afectate de clor, substanţă folosită la dezinfecţie după transportul fiecărui pacient infectat cu noul coronavirus. Tărgile, picioarele de scaun, dar şi alte componente au fost cuprinse de rugină. 

Claudiu Constantinescu, şef SAJ Gorj: Sunt ambulanţe folosite. Aceasta are cel puţin șapte ani. În perioada de început a pandemiei am stabilit ca două dintre ele să fie folosite pentru suspecţi şi confirmaţi Covid. 

În prezent, angajaţii de la ambulanţă nu mai folosesc clorul pentru dezinfecţie. 

Claudiu Constantinescu, șef SAJ Gorj: Am primit chiar şi o recomandare de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi din partea mai multor foruri. Să folosim substanţă pe bază de alcool. 

Ambulanţierii spun că nu aveau cum să evite dezinfecţia, iar rugina nu afectează felul în care funcţionează ambulanţele. 

Dan Greculescu, ambulanţier: Nu se poate spune că o ambulanță nu mai poate funcționa datorită ruginii care a apărut, nu, nici vorbă, că aia a apărut, v-am zis doar pe părţile de fier. 

Una dintre ambulanţele din parcul auto are 10 ani de funcţionare şi peste un milion de kilometri la bord. Peste 50 de ambulanţe sunt în judeţul Gorj. Însă pentru ca cele uzate să poată fi schimbate este nevoie de investiţii noi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Zece ambulanțe din cadrul SAJ Gorj au ruginit din cauza clorului folosit pentru dezinfecţie