Antena Meniu Search
x

Zeci de kilograme de CANABIS, găsite în bagajele unor albanezi. Cum au încercat să treacă graniţa cu Serbia

Doi albanezi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Timiş în timp ce încercau să introducă ilegal în ţară aproximativ 34 de kilograme de canabis.

la 27.04.2017, 11:50

Doi albanezi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Timiş în timp ce încercau să introducă ilegal în ţară aproximativ 34 de kilograme de canabis.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în noaptea de miercuri spre joi, poliţiştii de frontieră de la Moraviţa, judeţul Timiş, au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune o persoană care mergea pe jos, pe câmp, dinspre Serbia spre România, având două bagaje voluminoase.

”Imediat, o patrulă de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Moraviţa s-a deplasat în zonă şi a prins persoana semnalată. Concomitent, pe comunicaţia E70, care face legătura între punctul de frontieră şi localitatea Moraviţa, poliţiştii de frontieră au observat un autoturism care staţiona. În acasta se afla un bărbat care urma să preia persoana care a încercat să intre ilegal în ţară. Cei doi bărbaţi au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni albanezi, în vârstă de 37 şi 24 de ani”, se arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră spun că bărbatul transporta în cele două bagaje 50 de pachete ambalate în folii de plastic ce conţineau ”o substanţă vegetală mărunţită, în greutate de aproximativ 34 de kilograme, presupusă a fi canabis”.

”Întreaga cantitate de substanţă vegetală a fost transmisă spre expertiză la BCCO Timişoara. În cauză se fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei, introducerea sau scoaterea din ţară precum şi exportul ori importul de droguri de risc, fără drept, complicitate la introducerea sau scoaterea din ţară precum şi exportul ori importul de droguri de risc, fără drept, contrabandă calificată, precum şi complicitate la contrabandă calificată”, mai arată Poliţia de Frontieră Timişoara.

Cei doi albanezi au fost prezentaţi procurorului DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara, pe numele unuia dintre ei fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentat Tribunalului Timiş cu propunere  de arestare preventivă.

Sursa: News.ro

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Zeci de kilograme de CANABIS, găsite în bagajele unor albanezi. Cum au încercat să treacă graniţa cu Serbia