Antena Meniu Search
x

Zeci de oameni se tem să mai stea în casele erodate de ape

Sute de oameni nu mai au nimic din tot ce au adunat o viaţă-ntreagă. Viitura a lovit ca un blestem: case fărâmate, mobilă distrusă şi mult noroi.

Vezi și

 Sute de oameni nu mai au nimic din tot ce au adunat o viaţă-ntreagă. Viitura a lovit ca un blestem: case fărâmate, mobilă distrusă şi mult noroi. Mulţi dintre ei se tem să mai stea în casele şubrezite de apă.

După nici trei zile de la dezastru, familia Preda evaluează pagubele. Nu mai au nimic. Râul Olăneşti le-a luat tot. Apa a sâpat nemilos în fundaţia casei care s-a prăbuşit ca un castel de nisip. Oamenii abia o terminaseră de ridicat. Investiseră aproape 60 de mii de euro în ea. Familia Preda a rămas, practic, pe drumuri. Au, însă, puterea să zâmbească şi să-i mulţumească lui Dumnezeu că sunt în viaţă.

La câteva zeci de kilometri distanţă, în Bascov, Argeş, am găsit-o pe Eliza. O fetiţă de 10 ani care gândeşte cu maturitatea unui om mare. Apa i-a inundat casa şi a lăsat în urmă o mare de nămol.

Elizei apa i-a luat casa, jucăriile şi copilăria

Eliza sapă cu mâinile goale prin noroi. Speră să mai recupereze ceva. Ştie că părinţii ei nu au bani să-i cumpere alte jucării. Are nevoie de bani pentru caiete şi cărţi. Ea a trecut în clasa a patra, iar fratele ei este la liceu.

În Argeş, apele încep să se retragă. Pericolul s-a mutat acum în vestul ţării. În Gătaia, Timiş, oamenii au fost evacuaţi pe braţe de către jandarmi şi pompieri. Judeţul Timiş se află, alături de alte şase judeţe, sub cod roşu de inundaţii.

Până mâine seară la ora 9 există risc major ca râurile şi pâraiele să se umfle şi să iasă din matcă. Pentru alte cinci judeţe, hidrologii au emis cod portocaliu, iar Hunedoara şi Sibiu se află sub cod galben.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Zeci de oameni se tem să mai stea în casele erodate de ape