Antena Meniu Search
x

Zeci de profesori SANCŢIONAŢI pentru violenţă în şcoli. Apel la întărirea pazei şi a disciplinei în instituţiile de învăţământ

Aproximativ 60 de profesori au fost sancţionaţi anul trecut pentru violenţă în unităţile de învăţământ, a declarat, Liviu Pop, secretar de stat pentru învăţământ preuniversitar. Potrivit acestuia, actele de violenţă în şcoli au mai scăzut în ultimii ani.

Aproximativ 60 de profesori au fost sancţionaţi anul trecut pentru violenţă în unităţile de învăţământ, a declarat, Liviu Pop, secretar de stat pentru învăţământ preuniversitar. Potrivit acestuia, actele de violenţă în şcoli au mai scăzut în ultimii ani.

"În ultimii trei ani de zile, din analizele pe care le am la Ministerul Educaţiei, a scăzut rata actelor de violenţă în şcoală undeva de la 20.000 de acte de violenţă care se înregistrau în urmă cu trei ani la 19.000 - 18.000 şi ceva în ultimul an şcolar.  Aproximativ 60 de profesori au fost sancţionaţi anul trecut pentru violenţă în şcoli. Nu avem evidenţa sancţionării în afara unităţilor şcolare, pentru că nu este atributul nostru", a spus Liviu Pop.

Secretarul de stat a precizat că se doreşte întărirea pazei şi a disciplinei în şcoli, astfel încât la sfârşitul acestui an şcolar să scadă actele de violenţă cu 10 la sută.

"Vrem să întărim, în zona aceasta, paza şi disciplina, dacă o putem numi aşa. Ne aşteptăm ca la finalul acestui an şcolar să avem o scădere a actelor de violenţă cu cel puţin 10 la sută la niveul unităţilor de învăţământ preuniversitar. Este o preocupare permanentă", a mai spus Liviu Pop. 

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Zeci de profesori SANCŢIONAŢI pentru violenţă în şcoli. Apel la întărirea pazei şi a disciplinei în instituţiile de învăţământ