Antena Meniu Search
x

Video Zeci de turişti români reţinuţi pe un aeroport din Mexic vor să dea în judecată autorităţile de la noi din ţară

Statul român, nu faimosul Rechinul, liderul grupării de pe Riviera Maya, ar fi vinovat de reţinerile turiştilor pe aeroportul din Cancun. O spune avocatul unui grup de 25 de români care vor să dea în judecată Preşedinţia şi Ministerul de Externe. Avocatul a trimis scrisori la mai marii Uniunii Europene pentru a rezolva situaţii prin măsuri concrete. Câţiva dintre cei reţinuţi şi umiliţi de poliţiştii mexicani au retrăit momentele de coşmar.

de Redactia Observator

la 11.03.2021, 21:45

Vezi și
  • Sute de turişti români au fost reţinuţi câteva zile pe un aeroport din Mexic.
  • Autorităţile din Mexic au crezut că printre turiştii români se află persoane care vor să susţină o grupare de crimă organizată.

Adina: Ne-au ameninţat constant şi continuu. Ori tăceţi din gură, ori vă arestăm. 

Mihai: Vina noastră era una singură, că suntem români. Pe unii i-au dus la subsolul aeroportului, unde sălile erau fără ferestre şi cu gratii la uşă şi i-au încuiat luându-le tot.

Sunt mărturiile unor oameni care au plecat în vacanţă în Paradis şi s-au trezit în Iad. Adina a fost unul dintre turiştii români reţinuţi pe aeroportul din Cancun.  

Adina: Mexicanii spuneau că românii nu au trimis cazierele noastre şi de asta nu ne pot da drumul. Românii spuneau că nu ştiu de ce mexicanii ne ţin acolo, dar că ei fac demersuri diplomatice. 

Fără apă, fără mâncare, fără explicaţii, ţinuţi închişi şi bruscaţi, turiştii au căutat o explicaţie pentru tot ce li s-a întâmplat. După o lună de la teroarea din aeroport, nu au încă răspuns la nicio întrebare. 

Adina: Ai mei au avut clipe teribile până când s-a anunţat că am fost eliberaţi.

Mihai: Am trăit un haos, o degringoladă, că suntem verificaţi de americani, de mexicani. Apăruse ideea că le e frică de traficul ilegal. 

25 dintre turiştii români reţinuţi pe un aeroport din Mexic vor să dea în judecată autorităţi din România

Avocatul unui grup de 25 de români arată cu degetul către vinovaţi - autorităţile din România. 

Eugen Iordăchescu, avocat: Ne gândim să chemăm în judecată instituţii ale statului român, fie Ministerul Afacerilor Externe, fie Ministerul Turismului, Preşedinţia României, pentru că toate aceste instituţii au făcut dovada unei lipse totale de responsabilitate. 

La câteva zile după reţineri, un cunoscut jurnalist de la Milenio Mexic declară pentru Observator că alertele ar fi vizat nişte persoane care au legături cu gruparea interlopă de pe Riviera Maya, reţea condusă de un român cunoscut drept Rechinul. Pe ei i-ar fi vizat alertele care au blocat întregul avion. Turiştii au fost victime colaterale. 

Alejandro Dominguez, Milenio Mexic: Sunt persoane care semnalează, în interiorul Guvernului mexican, că au fost persoane care au venit ca să sprijine sau să se alăture grupării de pe Riviera Maya, mai exact unei afaceri ilegale pe care o au acolo. 

Eugen Iordăchescu, avocat: Indiferent despre ce grupare infracţională vorbim, indiferent ce a făcut cetăţeanul român care este infractor notoriu, nu priveşte persoana acestuia turiştii români.  

Rechinul a declarat atunci, în exclusivitate pentru Observator, că nu are nicio legătură cu incidentele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Zeci de turişti români reţinuţi pe un aeroport din Mexic vor să dea în judecată autorităţile de la noi din ţară