Antena Meniu Search
x

Exclusiv ”Rechinul”, cel mai vânat român din Mexic, declaraţii în exclusivitate pentru Observator, cu câteva ore înainte ca procurorii antimafia să-i anunţe viitorul în România

Se strânge laţul în jurul celui mai vânat român din Mexic. Mâine, Rechinul ar putea fi dat în urmărire internaţională şi extrădat în România, după o amplă anchetă DIICOT. Procurorii români i-au pus sechestru pe avere şi mâine îl vor anunţa, prin avocat, că este inculpat pentru şapte capete de acuzare. Din Mexic, Rechinul face declaraţii în exclusivitate pentru Observator. O anchetă semnată de Corina Matlinschi şi Bianca Iacob.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 24.02.2021, 19:57

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

E prima imagine după mulţi ani a celui supranumit EL Tiburon, Rechinul. Un selfie în care e total schimbat, trimis din Mexic, de la 10 mii de kilometri. Cu doar câteva ore înainte ca procurorii antimafia să-i anunţe viitorul în România.

Robert Bică, avocat: ”Suntem chemaţi să ni se aducă la cunoştinţă calitatea de inculpat. Deci s-a pus în mişcare faţă de el acţiunea penală”.

Florian Tudor, zis ”Rechinul”: ”E treaba DIICOT-ului, nu comentez. Pot să ceară arestarea mea”.

Robert Bică, avocat: ”Dacă se dă mandat de arestare, va fi dat în urmărire internaţională. E treaba Interpolului sau a mexicanilor să-l trimită pachet acasă”.

Florian Tudor și-a atacat fostul bodyguard

Constituire de grup organizat, instigare la tentativă de omor şi cinci infracţiuni de şantaj sunt puse pe capul lui Florian Tudor, zis Rechinul. Vânat în Mexic de mulţi ani, craioveanul care ar conduce mafia română din Cancun a făcut primele declaraţii în exclusivitate la Observator.

Florian Tudor, zis ”Rechinul”: ”Acuzaţiile DIICOT-ului sunt absurde. Dacă investighează o tentativă de crimă mi se pare normal să investigheze la faţa locului”.

Tentativa de omor pe care o investighează DIICOT s-a petrecut în Mexic, în urmă cu 3 ani. Victima: Sorinel Constantin Marcu. Fost bodyguard al lui El Tiburon. În plină stradă, trei indivizi l-au înjunghiat şi l-au lăsat în agonie. Şi-a revenit, dar după două luni a fost executat în faţa casei lui Rechinul.

Constantin Marcu, tatăl lui Sorin Marcu: ”După aceea nu s-au lăsat. Au vrut să-l termine definitiv. Şi l-au terminat”.

Florian Tudor, zis ”Rechinul”: ”Erau în jur de 30 de persoane în clădire la momentul respectiv. Eu eram la etajul doi, mâncam. Am auzit şase împuşcături”.

Paznicul Rechinului a tras. În Mexic, moartea lui Marcu n-a fost considerată crimă, ci autoapărare, după ce el intrase cu maşina intenţionat în vărul liderului de pe Riviera Maya. Scenele brutale au fost doar vârful unui iceberg de acuzaţii, de la clonare de carduri, trafic de persoane, ameninţări şi fraude cu terenuri. Pentru toate, Florian Tudor se consideră nevinovat.

Robert Bică, avocat: De ce mexicanii, dacă de atâţia ani ştiu de el, mafia românească - cum zic prin ziare, de ce nu iau măsuri împotriva lui?”

”El Tiburon” ar fi avut protecție la nivel înalt atât în România, cât și în Mexic

Pentru că ar fi avut protecţie la nivel înalt, susţin anchetatorii şi jurnaliştii mexicani. Peste Ocean, sunt toate reflectoarele pe el.

Alejandro Dominguez, jurnalist mexican: ”Apar noi detalii despre aşa-numita Mafia Română, într-un interviu pentru Observator, Antena 1, România. Are in complicitate mai multi romani. Dar sunt și multi mexicani care îl ajutau: politicienii, politistii care îi dădeau protecție”

Alberto Capella, șeful Securității: ”Ştiu ca se simte sigur atât în România, cât și în Mexic, si asta ne face să credem că intr-un moment a avut protecție”.

Florian Tudor îi acuză pe anchetatori de investigaţii abuzive

În apărarea lui, Rechinul publică o serie de scrisori în care îi acuză pe anchetatori de investigaţii abuzive. Inclusiv pe procurorii români ai DIICOT.

Robert Bică, avocat: ”Până acum, nu a zis nimic, a tăcut. Dar acum, de 3-4 zile, asta face. Poate fi un mesaj ascuns în scrisoare. Am văzut că spune acolo cu subiect şi predicat, dă o listă întreagă de nume, de politicieni, de poliţişti, procurori, la cel mai înalt nivel”.

Procurorii DIICOT au pus sechestru pe averea lui Florian Tudor. Sunt mai multe terenuri, apartamente şi clădiri din Craiova, pe care, cred anchetatorii, le-ar fi ridicat cu bani murdari. E doar o mică parte din averea fabuloasă strânsă de Rechinul. Cum a ridicat un imperiu şi care sunt legăturile cu oraşul lui natal, Craiova, vedeţi mâine la Observator.

Reportaj realizat de Bianca Iacob şi Corina Matlinschi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » ”Rechinul”, cel mai vânat român din Mexic, declaraţii în exclusivitate pentru Observator, cu câteva ore înainte ca procurorii antimafia să-i anunţe viitorul în România