Antena Meniu Search
x

Zeci de mii de oameni au pornit către marea distracţie de pe litoral, pe Autostrada Soarelui, cârpită neglijent de autorităţi

Timp de patru zile, România se mută la mare! Oficial, 40.000 de mii de turişti sunt aşteptaţi pe litoral în minivacanţa de 1 Mai.

Vezi și

Timp de patru zile, România se mută la mare! Oficial, 40.000 de mii de turişti sunt aşteptaţi pe litoral în minivacanţa de 1 Mai. Dacă judecăm însă după aglomeraţia de pe şosele şi din gări, numărul va fi mult mai mare. Drumul până la petrecerile de pe plaje nu a fost deloc simplu. În locul gropilor de pe autostrada Soarelui, cârpite în grabă de autorităţi, au apărut acum denivelări periculoase. Nici cei care au ales trenul nu au scăpat de emoţii. Cine nu şi-a luat bilet din timp ar putea rămâne în oraşe de 1 Mai.

Gropile de pe A2 au dispărut, însă şoferii nu sunt deloc mai fericiţi. Deşi CNAIR i-a anunţat triumfător astăzi:

"Au fost finalizate reparațiile pe Autostrada Soarelui. Lucrările au costat aproximativ 204 mii lei, fără TVA și au fost efectuate în regie proprie de cele două Regionale ale CNAIR.", se arată în comunicatul CNAIR. 

Craterele au fost acoperite cu asfalt, însă nu şi nivelate. Prin urmare, drumul a devenit o cursă cu obstacole. 

In urma cu cateva zile, pana sa inceapa lucrarile, pe Autostrada Sorelui erau mai multe gropi. Acum sunt denivelari. Din doua rele, soferii trebuie sa o aleaga pe cea mai buna, dar putini sunt cei care-si permit sa mearaga pe banda 1 de pe autostrada cu viteza de 130 de kmh.

Totuşi, poliţia dă asigurări. Autorităţile spun că se poate circula cu 130 km/h pe prima bandă.

O mare-avem însă. Şi-o singură autostradă care ne duce la ea. Aşa că mai mulţi tineri au pornit la drum, cu veselie. 

Unii şi-au pus în bagaj şi biletul de tren. Dacă pe Autostradă, s-au simţit denivelările, nu şi aglomeraţia, trenurile au fost pline.

Au fost vânzări record la CFR Călători, cu o treime mai mari decât într-o zi normală. Tot de azi, studenţii, indiferent de vârstă, au putut călători gratuit.

Adrian Vlaicu, expert CFR Călători: "Maine dimineata, toate trenurile au nivelul de utilizare de suta la suta. Si in cursul dup-amiezii abia apar trenuri cu locuri inca disponibile catre destinatiile turistice."

Cine şi-a cumpărat bilet din timp sau a pornit cu maşina la primele ore ale dimineţii, spre litoral, se bucură deja de nisip şi de apa Mării Negre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Zeci de mii de oameni au pornit către marea distracţie de pe litoral, pe Autostrada Soarelui, cârpită neglijent de autorităţi