Antena Meniu Search
x

Ziua de Florii, sărbătorită cu peşte şi fructe de mare în toată România

Cine mănâncă peşte de Florii va fi lecuit de orice suferinţă. Este credinţa care astăzi a încins grătarele şi ceaunele în toată România.

Vezi și

Cine mănâncă peşte de Florii va fi lecuit de orice suferinţă. Este credinţa care astăzi a încins grătarele şi ceaunele în toată România. La malul Dunării, pescarii şi bucătarii i-au închinat un întreg festival scrumbiei, pe care au transformat-o în preparate de nerefuzat. În Capitală, sărbătoriţii zilei, cei care poartă nume de flori, s-au răsfăţat cu un meniu de lux, cu peşte spadă şi fructe de mare.

Înainte ca scrumbia să ajungă pe grătar, pescarii s-au aliniat cu undiţe şi lansete pe malul Dunării şi au făcut ce ştiu ei mai bine. Chiar dacă faleza a fost inundată, peştele nu s-a lăsat aşteptat. Cei mai buni pescari au fost premiaţi. 

De câştigat au avut toţi cei care au trecut astăzi pe la Festivalul Scrumbiei. Bucătarii s-au întrecut în reţete cu peşte. Borşul la ceaun a fost cel mai apreciat preparat. 

Şi dacă la malul Dunării s-a sărbătorit autentic, nici constănţenii nu s-au lăsat mai prejos. Pe o vreme perfectă de primăvară, au umplut cherhanalele. Au ţinut să respecte tradiţia de Florii: se spune că însuşi Iisus ar fi mâncat peşte în această zi. La malul mării, turiştii au reinterpretat un pic obiceiul. 

Bucureştenii, în schimb, au sărbătorit dezlegarea la peşte la un brunch de lux. Aici, vedeta meniului a fost peştele spadă. Chefii au făcut şi o demonstraţie de gătit live. 

Meniul a costat 235 de lei de persoană, iar copiii sub şase ani au mâncat gratuit tot ce au poftit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Ziua de Florii, sărbătorită cu peşte şi fructe de mare în toată România