Antena Meniu Search
x

De Ziua Internaţională a Poeziei, puţini români au putut recita câteva versuri

Astăzi este Ziua Internaţională a Poeziei! Iar reporterii Observator au insistat să afle câţi români ştiu măcar câteva versuri.

Vezi și

Astăzi este Ziua Internaţională a Poeziei! Iar reporterii Observator au insistat să afle câţi români ştiu măcar câteva versuri. Rezultatul experimentului a fost destul de dezamăgitor. Unii abia şi-au amintit câteva versuri scrise de Mihai Eminescu, în timp ce alţii au confundat rugăciunile cu poeziile.

În epoca vitezei, oamenii par să nu mai au timp de poezii. La întrebarea "Care sunt primele versuri care îţi vin în minte atunci când auzi cuvântul poezie?" mulţi s-au blocat. 

Chiar şi celebrul Flick Domnul Rimă a fost pus în dificultate: "M-ai surprins cu întrebarea asta. Obişnuiesc să fac diverse asocieri şi parodii după poezii cunoscute. Îmi vine în minte prima strofă din Luceafărul: "A fost odată ca în poveşti/ A fost ca niciodată/ O primăvară în Bucureşti/ O iarnă mare tată."

Descoperim însă că cei mai în vârstă îşi amintesc cu drag de poezie şi chiar se joacă cu rimele. 

În mai multe localuri din ţară, am găsit însă şi români care au sărbătorit... poezia. A fost o zi în care cuvintele au adus cea mai plăcută relaxare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » De Ziua Internaţională a Poeziei, puţini români au putut recita câteva versuri