Antena Meniu Search
x

Ziua Poliţiei Române. Instituţia împlineşte 200 de ani de la înfiinţare. În Mureş, sute de elevi au participat la Ziua Porţilor Deschise

A fost mare sărbătoare, ieri, la Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş. Sute de elevi au participat la Ziua Porţilor Deschise, ţinută în avans, de "Ziua Poliţiei". Mâine, Poliţia Română împlineşte 200 de ani de la înfiinţare. Vizitatorii au putut admira de aproape echipamentele şi armele din dotare, au urmărit demonstraţii de luptă şi intervenţii, dar şi episoade de dresaj canin.

de Redactia Observator

la 24.03.2022, 08:51

Vezi și

IPJ  Mureş a organizat o "petrecere" specială în Cetatea Medievală a oraşului. 

Poliţist: 25 martie reprezintă aniversarea a 200 de ani, de la înființarea poliţiei române. Zi de mândrie şi de sărbătoare pentru noi. 

Profesoră: Am venit pentru a ne bucura împreună cu cei de la Poliţia Română. Am aşteptat cu mare, mare drag. Mai ales după perioada  de pandemie. Am fost tare încântaţi să putem participa la toate manifestaţiile de aici, din cetate. 

Sute de copii au împânzit curtea cetăţii, unde poliţiştii maramureşeni şi-au expus armele și autospecialele din dotare.

Pe acelaşi subiect

Fetiţă: Mi-au plăcut foarte mult puştile. 

25 martie, ziua Poliţiei Române

Copiii s-au bucurat să vadă cum funcţionează un aparat etilotest, însă, dintre toate standurile, cel mai vizitat a fost cel al laboratorului de criminalistică.

Copii: Am învăţat că dacă consumi alcool, iar apoi conduci, nu este bine. Poţi face accident. 

- Mă pasionează poliţia. Am venit cu şcoala, cu clasa. Mă pasionează câinii, criminalistica. Aş vrea să fac medicină legală. 

- Am învăţat că poliţiştii nu lucrează doar cu arme, ci  şi cu instrumente. 

Şi exercițiile demonstrative de dresaj au fost urmărite cu mare interes. Vedeta zilei a fost Man. Peste 500 de vizitatori au fost prezenţi la sărbătoarea Poliţiei Române. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Ziua Poliţiei Române. Instituţia împlineşte 200 de ani de la înfiinţare. În Mureş, sute de elevi au participat la Ziua Porţilor Deschise