Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ziua Scuzelor, prilej de iertare și bucurie pentru români

Dacă vreţi să vă împacaţi cu cineva, astăzi este cea mai potrivită zi! 8 septembrie este ziua internaţională a scuzelor. Dacă aţi greşit cu ceva sau aţi supărat un prieten, mai este timp să îndreptaţi lucrurile. "Îmi pare rău" sau "îţi cer scuze" sunt formule de politeţe care pot face minuni.

de Redactia Observator

la 08.09.2019 , 23:09

Dacă vreţi să vă împacaţi cu cineva, astăzi este cea mai potrivită zi! 8 septembrie este ziua internaţională a scuzelor. Dacă aţi greşit cu ceva sau aţi supărat un prieten, mai este timp să îndreptaţi lucrurile. "Îmi pare rău" sau "îţi cer scuze" sunt formule de politeţe care pot face minuni în relaţiile dintre oameni. Psihologii spun că totul depinde de sinceritatea din spatele cuvintelor.

Scuzele ne scot din probleme, mai ales într-o zi care este dedicată exclusiv acestei formule de politeţe. Învăţate şi exersate din copilărie, cuvintele magice ne pot face viaţa mai uşoară. Iertarea care vine odată cu ele face minuni în comunicarea dintre oameni. 

Psihologii spun că, de cele mai multe ori, copiii le cer scuze adulţilor, doar pentru a le fi iertate greşelile şi pentru a evita pedeapsa. Aici intervine educaţia care este esenţială în pregătirea celor mici pentru a interacţiona corect în societate.

Vezi și

Cei care îşi exprimă părerea de rău pentru o greşeală o fac în primul rând pentru a scăpa de remuşcări şi abia apoi din respect pentru cei din jur. 

Şi felul în care le cerem scuze celorlalţi este important. Sinceritatea din spatele cuvintelor este esenţială. 

Ziua când expresia este rostită de milioane de oameni din toată lumea este un prilej perfect de a aduce oamenii împreună. Şi cea mai potrivită ocazie să ierţi şi să ajuţi. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Ziua Scuzelor, prilej de iertare și bucurie pentru români