Turiști pe urmele dacilor, lângă Sarmizegetusa Regia
Cu bani puţini, lângă Sarmizegetusa Regia, turiştii se retrag în pensiuni care îmbină vechiul cu noul. În răcoarea pădurilor, au parte de plimbări relaxante, pe "valea regilor" şi pe lângă mori de apă, vechi de un secol.
- Momentul în care cele 3 picioare amputate sunt furate din Spitalul Cantacuzino de un bărbat. Imagini la Observator 19:00, la Antena 1
- Cum a învăţat Iancu Guda de la bunicul lui să devină antreprenor. Sfatul pe care l-a primit când avea 10 ani
Cu bani puţini, lângă Sarmizegetusa Regia, turiştii se retrag în pensiuni care îmbină vechiul cu noul. În răcoarea pădurilor, au parte de plimbări relaxante, pe "valea regilor" şi pe lângă mori de apă, vechi de un secol.
Când obosesc sunt ospătaţi cu preparate locale, făcute chiar în faţa lor, pe sobă. Gustarea dacică este brand local în Hunedoara.
Încă se găteşte afară, zilele acestea. E o vreme plăcută. Suntem la 10 km de capitala Dacilor, Sarmisegetuza Regia, acolo unde Munţii Orăştiei oferă aer curat şi peisaje încântătoare. Iar localnicii au învăţat să facă turism ajutaţi de istoria locului. După gustarea dacică, turiştii sunt îndulciţi cu poale-n brâu.
Drumul pitoresc, cu animale care pasc la marginea şoselei, este presărat cu pensiuni agroturistice. Semn că zona atrage tot mai mulţi vizitatori. La centrul turistic ajung străini aproape în fiecare zi.
- Preţurile apartamentelor cresc necontenit, de 5 ani
- Vacanţă de vară de vis, la bunici, într-un sat ca odinioară
- Încep înscrierile pentru programul Casa Verde. Românii pot face economie la factura de energie
- Evenimente în Bucureşti, miercuri 15 ianuarie. Ce nu trebuie să ratezi
- 15 ianuarie, Sfântul Cuvios Pavel Tebeul. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
Aneka si Tobiaj vin din Slovenia. Au gandit un tur de doua saptamani in Romania, cu rulota. Au aflat de pe internet povestea acestor locuri şi au venit sa le descopere în tihnă.
După o plimbare de câteva ore, Dorina, fata fostului morar din comuna Orăştioara, îi aşteaptă pe turişti lângă o moară de apă, construită la începutul secolului trecut. Şi care încă funcţionează.
Lângă moară, turiştii află povestea familiei. Tatăl Dorinei s-a stins la 90 ani şi toată viaţa a măcinat porumb. Carele cu boi făceau coadă la poarta lor, să macine făina. Patru generaţii au crescut în jurul morii de apă. Iar familia are un singur sfat pentru turişti. Să se bucure mai mult de lucrurile simple.
În ultimii doi numărul vizitatorilor în judeţul Hunedoara s-a dublat. Peste 170 de mii de oameni au rămas cel puţin o noapte la pensiunile din judeţ. Dintre aceştia, peste 10 mii au fost străini.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰