Antena Meniu Search
x

Turiști pe urmele dacilor, lângă Sarmizegetusa Regia

Cu bani puţini, lângă Sarmizegetusa Regia, turiştii se retrag în pensiuni care îmbină vechiul cu noul. În răcoarea pădurilor, au parte de plimbări relaxante, pe "valea regilor" şi pe lângă mori de apă, vechi de un secol. 

de Redactia Observator

la 08.09.2019, 23:05

Vezi și

Cu bani puţini, lângă Sarmizegetusa Regia, turiştii se retrag în pensiuni care îmbină vechiul cu noul. În răcoarea pădurilor, au parte de plimbări relaxante, pe "valea regilor" şi pe lângă mori de apă, vechi de un secol. 

Când obosesc sunt ospătaţi cu preparate locale, făcute chiar în faţa lor, pe sobă. Gustarea dacică este brand local în Hunedoara. 

Încă se găteşte afară, zilele acestea. E o vreme plăcută. Suntem la 10 km de capitala Dacilor, Sarmisegetuza Regia, acolo unde Munţii Orăştiei oferă aer curat şi peisaje încântătoare. Iar localnicii au învăţat să facă turism ajutaţi de istoria locului. După gustarea dacică, turiştii sunt îndulciţi cu poale-n brâu. 

Drumul pitoresc, cu animale care pasc la marginea şoselei, este presărat cu pensiuni agroturistice. Semn că zona atrage tot mai mulţi vizitatori. La centrul turistic ajung străini aproape în fiecare zi. 

Pe acelaşi subiect

Aneka si Tobiaj vin din Slovenia. Au gandit un tur de doua saptamani in Romania, cu rulota. Au aflat de pe internet povestea acestor locuri şi au venit sa le descopere în tihnă.

După o plimbare de câteva ore, Dorina, fata fostului morar din comuna Orăştioara, îi aşteaptă pe turişti lângă o moară de apă, construită la începutul secolului trecut. Şi care încă funcţionează. 

Lângă moară, turiştii află povestea familiei. Tatăl Dorinei s-a stins la 90 ani şi toată viaţa a măcinat porumb. Carele cu boi făceau coadă la poarta lor, să macine făina. Patru generaţii au crescut în jurul morii de apă. Iar familia are un singur sfat pentru turişti. Să se bucure mai mult de lucrurile simple.

În ultimii doi numărul vizitatorilor în judeţul Hunedoara s-a dublat.  Peste 170 de mii de oameni au rămas cel puţin o noapte la pensiunile din judeţ. Dintre aceştia, peste 10 mii au fost străini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Turiști pe urmele dacilor, lângă Sarmizegetusa Regia