Antena Meniu Search
x

Vacanţă de vară de vis, la bunici, într-un sat ca odinioară

S-a dus vacanţa mare, cu hoinăreala ei cu tot! Câţiva copii ne-au purtat printre case liniştite, ne-au arătat câtă bucurie e în strânsul fânului uscat şi cum toată oboseala piere când dau buzna în ograda bunicilor, la cămara cu bunătăţi.

de Redactia Observator

la 08.09.2019, 22:47

Vezi și

S-a dus vacanţa mare, cu hoinăreala ei cu tot! Câţiva copii ne-au purtat printre case liniştite, ne-au arătat câtă bucurie e în strânsul fânului uscat şi cum toată oboseala piere când dau buzna în ograda bunicilor, la cămara cu bunătăţi. Cei mici se întorc la şcoală, de pe uliţele copilăriei, plini de bogăţie: cu prieteni şi amintiri cum numai satul românesc le oferă.

Într-un sat din Mureş aşezat între dealuri, cinci prieteni îşi iau rămas bun de la vacanţa de vară, în jurul focului. Săptămânile fără griji petrecute în casa bunicilor sunt cele mai frumoase amintiri pe care le vor povesti colegilor, în prima zi de şcoală. 

Cu ajutorul bunicii lui Dragoş, Loredana, Ionela, Dana şi Alex au pregătit cina. Slănină şi cârnaţi, rumeniţi pe foc. 

E o masă meritată după o zi plină pe uliţele satului. Cei cinci prieteni, care au între 9 şi 12 ani, au vrut să se bucure în ultima zi la bunici de toate plăcerile vacanţei. Au cules prune, au alergat pe câmpuri şi şi-au amintit de ghiduşiile verii. 

În casa bunicilor, cei cinci prieteni au învăţat că treburile gospodăreşti se împart între adulţi şi copii. Au tăiat lemne, au curăţat ceapă şi au avut grijă de animale. 

Ceea ce aţi văzut în imagini, e doar o parte din bucuria copilăriei petrecute la bunici. E o evadare din viaţa agitată a oraşelor, la care şi copiii se vor întoarce odată cu începerea şcolii. S-au despărţit cu promisiunea că se vor revedea la iarnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Vacanţă de vară de vis, la bunici, într-un sat ca odinioară