Antena Meniu Search
x

A murit Gheorghe Gușet, multiplul campion balcanic la aruncarea greutății! "Uriaşul din Carpaţi" avea doar 49 de ani

Gheorghe Guşet, unul dintre cei mai valoroşi sportivi pe care i-a avut Sălajul şi România, a decedat în noaptea de duminică spre luni, potrivit gsp.ro. Fostul sportiv avea doar 49 de ani!

- dolce-sport.ro

Gheorghe Guşet, unul dintre cei mai valoroşi sportivi pe care i-a avut Sălajul şi România, a decedat în noaptea de duminică spre luni, potrivit gsp.ro. Fostul sportiv avea doar 49 de ani!

Supranumit "uriaşul din Carpaţi", fostul aruncător de greutate din Zalău a ajuns, joi, în stare critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, unde a fost diagnosticat cu disecţie de aortă, sportivul fiind transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, unde a fost supus unei complexe intervenţii chirurgicale, aparent reuşite. 

"După 12 ore, operaţia a reuşit! Guşet momentan este bine. Trăieşte! Acum îl închid! Sigur că urmează ore critice", anunţa vineri soţia lui, Lorena Boberschi, pe contul său de Facebook. 

Starea sportivului s-a înrăutăţit ulterior, fiind supus unei noi intervenţii chirurgicale.

Pe acelaşi subiect

Noaptea trecută, fostul sportiv a încetat din viaţă.

"Se pare că Dumnezeu a avut alte planuri cu tine. Îți mulţumesc pentru toţi cei 21 de ani petrecuți împreună, pentru tot ce am realizat împreună în viaţă şi în sport! Ţi-am promis că voi fi lângă tine mereu și am fost până în ultimul moment al vieții tale.

Te iubesc, aşa cum nu am iubit pe nimeni altcineva și nimeni niciodată nu te va înlocui în inima mea! Drum lin dragostea mea. Dumnezeu să te odihnească în pace, iubirea vieții mele", a fost mesajul soției lui Gușet imediat după ce a primit vestea tragică.

Gheorghe Guşet a devenit campion naţional la aruncarea greutăţii între anii 1990 şi 2007, de 16 ori campion balcanic, de cinci ori medaliat cu aur la Cupa Europei, a participat la opt ediţii ale Campionatelor Europene şi de cinci ori la Campionatele Mondiale, obţinând în 2006 locul cinci la Campionatul Mondial de la Moscova (cea mai bună clasare a tuturor timpurilor a unui aruncător român de greutate), iar de trei ori a participat la Jocurile Olimpice.

Până la aflarea acestei vești tragice Gheorghe Guşet era antrenor de atletism la CSM Zalău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Sport » A murit Gheorghe Gușet, multiplul campion balcanic la aruncarea greutății! "Uriaşul din Carpaţi" avea doar 49 de ani