Antena Meniu Search
x

Alexandru Botezatu, unul dintre cei mai apreciaţi tineri portari de handbal

Continuăm seria materialelor cu şi despre copiii de 10 ai României. Vă invităm să îl cunoaşteţi pe Alexandru Botezatu. Are 16 ani și este unul dintre cei mai apreciați portari de handbal de vârsta lui, din țară. Cum a început și care sunt rezultatele eforturilor lui, deloc mici.

Antonia Gasparovici
de Antonia Gasparovici

la 12.08.2020, 17:04

Vezi și
  • Alexandru a fost campion naţional la juniori.
  • La un turneu în 2017 a fost declarat cel mai bun portar.

În 2017 a câștigat titlul pentru cel mai bun portar al turneului la care a participat. În 2016 și 2017 a fost campion național la juniori, iar in 2018 și 2019 a fost vicecampion național, tot la juniori. Sunt rezultate cu care orice sportiv s-ar mândri, la orice vârstă. El încă nu a ajuns la majorat.

Constanța Năuiu, mama lui Alexandru: A făcut pian, cursuri de actorie, de dans, ca să aibă de unde să aleagă.

Alexandru Botezatu, sportiv: Am descoperit handbalul acum 9 ani, un prieten al meu s-a dus la antrenament, m-am dus și eu cu el din curiozitate și m-am îndrăgostit de handbal!

Acum, ca orice îndrăgostit, nu rezistă nicio zi departe... de sală. Şi nici de echipă. Are colegi acolo care, cu timpul, i-au devenit cei mai buni prieteni. Şi de la toţi învaţă câte ceva.

Alexandru Botezatu, sportiv: Trebuie să ai tehnică, să știi cum să te poziţionezi, să urmărești tot timpul mingea, brațul adversarului, ochii.

Daniel Cosmin Anca, antrenor de handbal: În primul rând, postul necesită pregătire destul de bună, poate trebuie mai mult curaj decât pe orice alt post, un antrenament este la un nivel destul de ridicat al pregătirii, necesită pregătire in primul rând psihică și pe parte de pregătire fizică împică pregătire foarte grea. E un copil foarte disciplinat în primul rând, un copil care știe ce vrea de la cariera lui, eu mă bucur pentru el, că e printre puținii care îmbină sportul cu cartea la un niel destul de ridicat. Își împarte timpul între școală, antrenamente și concursuri și..prieteni. Este organizat și încearcă să transforme fiecare meci într-o nouă șansă de câștig.

Alexandru Botezatu, sportiv: Handbalul este tot ce am mai frumos pe lume!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Alexandru Botezatu, unul dintre cei mai apreciaţi tineri portari de handbal