Antena Meniu Search
x

Canada permite echipelor formate din parteneri de același sex să participe în competițiile interne de patinaj artistic și dans pe gheață

Skate Canada, federaţia naţională de patinaj artistic, și-a actualizat politicile astfel încât perechile care concurează pe plan intern să poată fi compuse din oricare doi sportivi, indiferent de genul sau sexul acestora. Astfel, definiția unei echipe care are voie să participe la concursuri pentru va fi revizuită la "doi patinatori". Definiția anterioară era o femeie și un bărbat, notează CBC.

de Redactia Observator

la 20.12.2022, 13:41

Patinatorii din Canada vor putea participa la probele pe perechi indiferent de sexul lor. - Profimedia

"Prin actualizarea definiției echipei, multe persoane din comunitatea de patinaj artistic din Canada vor avea noi oportunități de a îmbrățișa sportul", a declarat Karen Butcher, șefa Skate Canada. "Această schimbare vizează eliminarea barierelor din calea participării la patinaj și credem că va avea un impact semnificativ în asigurarea faptului că toate identitățile de gen sunt recunoscute și acceptate în mod egal și fără prejudecăți", a mai transmis aceasta.

"Această schimbare a fost aprobată colectiv de Skate Canada și va permite noi parteneriate interesante în disciplinele de dans pe gheață și perechi în competițiile de la nivel național. Skate Canada are privilegiul de a continua progresul patinajului în Canada, făcând schimbări de reguli și politici care să permită tuturor să experimenteze bucuria patinajului", a transmis federația.

Noul regulament are sprijinul campionilor olimpici și mondiali

Modificările decise de către federația de patinaj urmează să fie implementate în recomandările legate de reguli și de notarea în competiții, dar și în ceea ce privește Podium Pathway, sistemul prin care patinatorii canadieni se pregătesc pentru campionatele naționale și internaționale.

"Dansul pe gheață este pasiunea mea și, deși frumos ancorat în tradiție, viitorul sportului nostru depinde de a privi critic și asertiv a cui este sau nu este reprezentat", a declarat Kaitlyn Weaver, câștigătoare a două medalii olimpice. "Toți patinatorii merită să aibă o casă pe gheață. Aștept cu nerăbdare să văd că acest lucru devine o realitate în arena competitivă", a mai adăugat aceasta.

Scott Moir, câștigător a trei titluri olimpice la care se adaugă alte trei mondiale, a vorbit și el despre decizia federației: "Meseria noastră este un amestec de atletism și artă și, din acest motiv, avem o oportunitate unică de a avea condiții de concurență echitabile, spre deosebire de orice alt sport, indiferent de modul în care indivizii se identifică".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Canada permite echipelor formate din parteneri de același sex să participe în competițiile interne de patinaj artistic și dans pe gheață