Antena Meniu Search
x

Când începe Cupa Mondială 2022. Finala este pe data de 18 decembrie

Campionatul Mondial de Fotbal 2022 va avea loc în Qatar anul acesta. Cel mai așteptat eveniment din lume sportului este pe cale să înceapă. Debutul va avea loc pe data de 20 noiembrie 2022, iar turneul se va încheia pe 18 decembrie. La acest campionat vor participa 32 de ţări, repartizate în 8 grupe.

de Redactia Observator

la 27.10.2022, 16:15

Grupele de la Campionatul Mondial de Fobal 2022
Grupele de la Campionatul Mondial de Fobal 2022 - Profimedia Images

Ce țări vor partcipa în Campionatul Mondial de Fotbal 2022 din Qatar?

Qatar va găzdui cel mai mare spectacol de fotbal de pe planetă în 2022, unde staruri globale precum Ronaldo, Messi, Neymar și Kane sunt gata să se lupte pentru marele premiu.

Echipele calificate la Cupa Mondială: Qatar, Ecuador, Senegal, Olanda, Anglia, Iran, USA, Țara Galilor, Argentina, Arabia Saudită, Mexic, Polonia, Franța, Australia, Danemarca, Tunisia, Spania, Costa Rica, Germania, Japonia, Belgia, Canada, Maroc, Croația, Brazilia, Serbia, Elveția, Camerun, Portugalia, Ghana, Uruguay, Coreea de Sud

Unde se va ține Cupa Mondială 2022?

Pe acelaşi subiect

Cupa Mondială din 2022 se va desfășura pe 8 stadioane diferite din întreaga țară din Orientul Mijlociu Qatar: Stadionul Lusail Iconic, Stadionul Al Bayt, Stadionul Ahmad Bin Ali, Stadionul Internațional Khalifa, Stadionul 974, Stadionul Al Thumama, Stadionul Education City, Al. și Complexul sportiv Wakrah.

Repartizarea grupelor

Echipele au fost repartizate în opt grupe pentru prima fază a turneului. Există patru echipe în fiecare grupă și țările vor juca o dată cu celelalte echipe din grupa lor. Câștigătorii sunt premiați cu 3 puncte, iar fiecare echipă obţine 1 punct dacă meciul se termină egal. La sfârșitul fazei grupelor, primele două echipe cu cele mai multe puncte din fiecare grupă se califică în rundele eliminatorii, începând cu optimile de finală.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cine sunt vedetele de urmărit la Cupa Mondială Qatar 2022?

Cele mai mari staruri vor veni în Qatar pentru campionatul mondial. Leo Messi și Cristiano Ronaldo vor fi acolo, probabil, pentru ultima lor încercare de a câștiga trofeul cel mare.

Ronaldo are acum 37 de ani, iar Messi 35 de ani și ambii au recunoscut că acesta este ultima lor apariţie la o cupă mondială.

Lor li se vor alătura francezii Kylian Mbappe, Paul Pogba și Antoine Griezmann, campioni mondiali în 2018.

Programul Campionatului Mondial Qatar 2022

20 noiembrie 2022: Ceremonia de deschidere, deschiderea grupei A

2 decembrie 2022: runda finală a jocurilor grupelor

3-6 decembrie: optimile de finală

9-10 decembrie: Sferturi de finală

13-14 decembrie: Semifinale

17 decembrie: Meciul pentru locul trei

18 decembrie: Finala

Mascota oficială Qatar 2022: La'eeb

La’eeb este mascota oficială a Cupei Mondiale FIFA 2022. „La’eeb" este un cuvânt arab care înseamnă un "jucător super calificat".

„La'eeb încurajează pe toată lumea să creadă în ei înșiși sub deviza „Acum ori niciodată”. El va aduce bucuria fotbalului pe chipurile participanților. La'eeb, aventuros, distractiv și curios a fost dezvăluit în timpul extragerii finale a Cupei Mondiale FIFA Qatar 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Când începe Cupa Mondială 2022. Finala este pe data de 18 decembrie