Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Chiria uriaşă plătită de FIFA pentru preşedintele Gianni Infantino. Locuieşte într-un apartament de lux din Elveţia

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a câştigat un salariu de 4,137 milioane de franci elveţieni (4,35 milioane de euro, din care 1,74 milioane de euro prime) în 2023, potrivit raportului anual al organismului internaţional, care reiterează "angajamentul său statutar pentru o mai mare transparenţă", relatează lequipe.fr.

de Redactia Observator

la 22.09.2024 , 14:46

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino Preşedintele FIFA, Gianni Infantino - Profimedia

FIFA, pe de altă parte, este mai secretoasă cu privire la alte beneficii financiare primite de preşedintele său. Publicaţia elveţiană Blick a dezvăluit că Infantino are un apartament luxos la ultimul etaj al unui imobil de lux, cu o terasă imensă cu vedere la lacul Zug (între Lucerna şi Zurich), al cărui cost lunar (7 950 de franci elveţieni, adică 8 370 de euro) este plătit de FIFA.

Potrivit Blick, contractul a fost semnat de şeful resurselor umane şi de directorul juridic al FIFA, care au precizat că toate remuneraţiile preşedintelui său sunt reglementate prin contract şi stabilite de un comitet independent. "Acest lucru este în conformitate cu pachetul standard de remunerare pentru directorii executivi în multe organizaţii din Elveţia", a explicat un purtător de cuvânt, potrivit news.ro.

În noiembrie 2022, SonntagsZeitung scria că preşedintele ocupat al FIFA, care are şi o casă în Qatar, şi-a mutat domiciliul elveţian din Küsnacht în cantonul Zug, reducându-şi astfel la jumătate factura fiscală.

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Sport » Chiria uriaşă plătită de FIFA pentru preşedintele Gianni Infantino. Locuieşte într-un apartament de lux din Elveţia