Antena Meniu Search
x

Video Cine a fost Jason Dupasquier, pilotul Moto GP care a murit la numai 19 ani intr-un accident, pe circuitul din Italia

Pilotul elveţian de Moto3 Jason Dupasquier, care a suferit un grav accident, sâmbătă, în calificările Marelui Premiu al Italiei de la Mugello, a murit, duminică, la vârsta de 19 ani.

de Redactia Observator

la 31.05.2021, 15:16

Jason Dupasquier s-a născut pe 7 septembrie 2001, în Bulle, Elveția. Tânărul și-a început cariera în campionatele de Supermoto, fiind multiplu campion național, scrie BBC În 2020, pilotul și-a făcut debutul în în Mondialul de motociclism viteză, la echipa germană PrustelGP.

Tânărul de 19 ani a intrat în Grand Prix-ul Italiei de la Mugello pe locul al zecelea în clasamentul piloților, cu 27 de puncte.

"Dupasquier a avut un debut impresionant în cel de-al doilea sezon în clasa ușoară a cursei Grand Prix, marcând în mod constant puncte", potrivit unui mesaj transmis de promotorul Campionatului Mondial de motociclism viteză.

Cum s-a produs tragicul accident

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sâmbătă, însă, pilotul elvețian a fost transportat în stare critică la spital, în urma unui accident suferit, la Mugello, a anunţat echipa elveţianului. Dupasquier a căzut spre finalul calificărilor probei de Moto3 din cadrul Marelui Premiu al Italiei şi ar fi fost lovit de mai multe motociclete. După mai multe minute în care i s-au acordat îngrijiri pe pistă, sportivul a fost transferat cu un elicopter medical la spitalul Carregi, la Florenţa.

Duminică, un purtător de cuvânt al spitalului a anunțat că tânărul "a fost supus în cursul nopţii unei intervenţii chirurgicale la cutia toracică pentru o leziune vasculară”, însă tânărul a decedat.

"În ciuda eforturilor echipei medicale a circuitului şi a tuturor celor care au avut apoi grijă de pilotul elveţian, spitalul (n.r. - Careggi, din Florenţa, unde fusese transportat) a anunţat că Dupasquier a decedat din păcate, din cauza rănilor sale", a precizat promotorul campionatului.

Francezul Fabio Quartararo i-a dedicat tânărului pilot pole position-ul obţinut, sâmbătă, în proba regină a motociclismului viteză, MotoGP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sport » Cine a fost Jason Dupasquier, pilotul Moto GP care a murit la numai 19 ani intr-un accident, pe circuitul din Italia