Max Mosley, fostul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism, a murit la 81 de ani
Lumea motorsportului a încasat o grea lovitură după ce Max Mosley, fostul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism, a murit la vârsta de 81 de ani.
- Max Mosley a fost timp de 16 ani şeful Federaţiei Internaţionale de Automobilism.
Max Mosley a fost preşedintele FIA timp de 16 ani, în perioada 1993-2009, şi a fost considerat, în permanenţă, o figură marcantă a sporturilor cu motor.
Conform BBC, Mosley suferea de mai mult timp de cancer, iar informaţia că acesta a murit a fost confirmată de Bernie Ecclestone, fostul boss al Formula One Group, care a precizat că "mă simt de parcă aş fi pierdut un frate".
Max Mosley a fost atras încă din tinereţe de sporturile cu motor, după ce soţia lui a obţinut bilete la o cursă care a avut loc pe celebrul circuit de la Silverstone. A fost momentul în care Mosley s-a decis să înceapă să strângă bani pentru a putea concura pe cont propriu în sporturile cu motor.
Mosley a început să participe la curse pe plan naţional în 1966. În mai puţin de doi ani a participat la 40 de curse în Marea Britanie şi a câştigat 12 dintre acestea. Ulterior, a fondat London Racing Team, pentru a participa în Formula 2. A debutat în Formula 2 la Hockenheim, în Germania, în 1968, într-o cursă în care Jim Clark, dublu campion mondial, avea să moară în urma unui teribil accident.
Max Mosley, implicat în scandaluri în ultimii ani din viaţă
Ca preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism, Max Mosley s-a remarcat în special graţie măsurilor speciale luate pentru a proteja şoferii după tragediile produse la Grand Prix-ul statului San Marino din 1994. Atunci, austriacul Roland Ratzenberger şi legendarul Ayrton Senna au murit în accidente separate.
În ultimii ani ai vieţii, Max Mosley a fost implicat în mai multe scandaluri extrem de controversate. Printre altele, Mosley a fost acuzat că a participat la o orgie cu cinci femei la care au fost expuse motive naziste. Mosley a dat în judecată News of the World şi a câştigat procesul, magistraţii stabilind că, deşi una dintre participantele la orgie a purtat o uniformă militară, nu au existat dovezi care să arate că au fost expuse motive naziste.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰