Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cine este Pafos, adversara CFR Cluj din play-off-ul UEFA Conference League

CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul UEFA Conference League, după un dublu 1-0 cu Maccabi Petah Tikva, şi mai trebuie să treacă doar de ciprioţii de la Pafos pentru a ajunge în grupele UEFA Conference League.

de Redactia Observator

la 16.08.2024 , 08:32

Românul Vlad Dragomir (la balon) este om de bază la Pafos, adversara lui CFR Cluj din UEFA Conference League
Românul Vlad Dragomir (la balon) este om de bază la Pafos, adversara lui CFR Cluj din UEFA Conference League - Profimedia

CFR Cluj a părut să treacă de Maccabi Petah Tikva fără să forţeze, iar antrenorul Dan Petrescu s-a declarat încântat de faptul că echipa a ajuns până în play-off-ul UEFA Conference League fără să primească gol în cele patru meciuri jucate în preliminarii.

Totuşi, din acest moment situaţia CFR-ului se complică, pentru că în faţa ei apare o echipă cosmopolită, Pafos, deţinătoarea Cupei Ciprului, echipă patronată de rusul Roman Dubov şi care îşi propune să crească de la an la an.

Pafos FC, echipă cotată la 23,68 milioane euro

Articolul continuă după reclamă

Conform site-urilor de specialitate, Pafos FC este o echipă cotată la 23,68 milioane de euro. Vorbim, deci, despre o echipă mai bine cotată decât CFR Cluj. Ardelenii sunt cotaţi la doar 21,7 milioane de euro şi asta în condiţiile în care oficial încă nu au dispărut din lot cei mai bine cotaţi jucători, Răzvan Sava şi Karlo Muhar, care ar urma să ia calea pribegiei, primul printr-un transfer în Italia, iar al doilea printr-o mutare în ţările arabe.

Pe acelaşi subiect

Cum spunea, Pafos este o echipă cosmopolită, antrenată de spaniolul Juan Carlos Carcedo, fost jucător la Atletico Madrid şi fost antrenor principal la FC Sevilla şi antrenor secund la FC Sevilla, Valencia, Spartak Moscova, Paris Saint Germain şi Arsenal Londra. Tehnicianul de 51 de ani are în lot jucători din Cipru, Grecia, Croaţia, Argentina, Cehia, Spania, Portugalia, Guinea, Suedia, Finlanda, Olanda, Senegal, România (Vlad Dragormir) şi Insulele Capului Verde plus nu mai puţin de şase brazilieni.

Vedeta echipei este portarul croat Ivica Ivusic, cotat la 2,5 milioane de euro. Ivusic are 29 de ani, a crescut la Internazionale Milano, a trecut pe la Olympiakos Pireu şi are şase selecţii în naţionala Croaţiei. Alături de el, în lotul lui Pafos se mai află portughezul Pepe Rodrigues, crescut de Benfica Lisabona şi trecut şi el pe la Olympiakos Pireu, un jucător cu 25 de selecţii în naţionala de tineret a Portugaliei, dar şi suedezul Muamer Tankovic, 29 de ani, cinci selecţii în naţionala Suediei, fost la Fulham, AZ Alkmaar sau AEK Atena, ori olandezul Derrick Luckassen, fost la AZ Alkmaar, PSV Eindhoven, Hertha Berlin şi Anderlecht Bruxelles şi jucător cu 11 selecţii în naţionala de tineret a Olandei.

Pafos FC, echipă cu palmares modest

Deşi este mai bine cotată decât CFR Cluj, Pafos FC reprezintă, în general, o echipă cu un palmares modest şi care abia acum începe să se obişnuiască cu culmile succesului. 

Înfiinţată abia în 2014, Pafos are un singur trofeu în palmares, Cupa Ciprului, câştigată în mai anul acesta, 3-0 în finala cu Omonia Nicosia, şi doar şase meciuri jucate în cupele europene, toate în acest sezon. Eliminată clar de Elfsborg din UEFA Europa League, 2-5 şi 0-3, Pafos a avut nevoie de prelungiri pentru a trece, în UEFA Conference League, atât de Zalgiris Vilnius, 3-0 şi 1-2, cât şi de ŢSKA 1948 Sofia, 4-0 şi 1-2.

Când se joacă meciurile din dubla CFR Cluj - Pafos FC 

În principiu, meciurile dintre CFR Cluj şi Pafos FC sunt programate a avea loc joi, 22 august, turul, la Cluj, şi joi, 29 august, returul, la Limassol. Orele de disputare urmează a fi stabilite în viitorul apropiat şi în funcţie de solicitările televiziunilor care vor transmite partidele.

Învingătoarea dintre CFR Cluj şi Pafos FC se califică în grupele UEFA Conference League, în timp ce învinsa părăseşte cupele europene.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Sport » Cine este Pafos, adversara CFR Cluj din play-off-ul UEFA Conference League