Antena Meniu Search
x

Video Continuă scandalul în tenis. După ce Ţiriac a renunţat la preşedinţia Federaţiei, Novak spune că sportivele ar fi putut juca şi accidentate la Jocurile Olimpice

O nouă lovitură de rever în conflictul dintre Ministrul Sportului şi Federaţia de Tenis. Eduard Novak face o declaraţie şocantă: dacă tenismenele au jucat accidentate la Wimbledon, ar putea să facă la fel şi la Olimpiada de la Tokyo. În urma tensiunilor, Ion Ţiriac a anunţat că se retrage din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 19.07.2021, 18:45

Vezi și

Ministrul Sportului acuză federaţia condusă de Ion Ţiriac pentru absenţa jucătoarelor de la Olimpiadă. "Daca mă uit, aşa ca un om care nu sunt din sport, şi văd un comunicat din partea Federaţiei că aceste sportive nu participa peste o lună la Jocurile Olimpice, că sunt accidentate şi mă uit la televizor că Sorana Cîrstea joacă în optimi la Wimbledon, cumva mi se pare foarte ciudat", a declarat Eduard Novak, ministrul Sportului.

Învinsă pe iarba londoneză, Sorana Cîrstea a explicat că nu poate juca la Tokyo din cauza unei accidentări care i-a dat mari bătăi de cap şi în ultimul meci de la Wimbledon. "Sorana Cîrstea spunea că a jucat la Wimbledon chiar dacă avea ruptură musculară. Vedeţi? Atunci ar putea să joace şi la Jocurile Olimpice", a mai precizat Eduard Novak.

Irina Begu a anunţat că a fost diagnosticată cu mononucleoză, o infecţie virală care provoacă slăbiciune, febră şi erupții cutanate. "Îmi pare rău că n-am putut să joc la Olimpiadă. Mi-am alcătuit tot programul cu acest scop. Vorbisem și cu Simona să jucăm la dublu. Voiam să fiu din nou acolo", spune Irina Begu. Tot o problemă medicală o împiedică şi pe Simona Halep să ajungă la olimpiadă. Ruptura musculară la gamba stângă a ţinut-o departe şi de Roland Garros, şi de Wimbledon.

"Simona e accidentată, ce să-i facem? S-o ducem acolo, să stea cu piciorul întins pe bancă?", a declarat Ilie Năstase. Supărat, ministrul Sportului spune că are de gând să taie din finanţarea federaţiei. Numai că, în ultimii patru ani, statul n-a dat niciun ban către tenis. Abia în 2021, ministerul a alocat 2,1 milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Continuă scandalul în tenis. După ce Ţiriac a renunţat la preşedinţia Federaţiei, Novak spune că sportivele ar fi putut juca şi accidentate la Jocurile Olimpice